Μακελειό στην Υεμένη με τουλάχιστον 85 νεκρούς από επίθεση αυτοκτονίας

Η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, παραμένει έκρυθμη έπειτα από επίθεση καμικάζι που είχε στόχο στρατιώτες, οι οποίοι προετοιμάζονταν για στρατιωτική παρέλαση στην πόλη, με αποτέλεσμα, ακόμα, ο αριθμός των νεκρών να μην έχει διευκρινιστεί. Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, με το CNN να μιλά για 87 ενώ την ίδια ώρα το Russia Today
αναφέρει 96...

Η παρέλαση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο, ημέρα εθνικής εορτής για την Υεμένη, και επρόκειτο να την παρακολουθήσει ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.
Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 300 ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βομβιστής ήταν ντυμένος στρατιώτης ή ανήκε και ο ίδιος στα μέλη του στρατού που προετοιμάζονταν για την παρέλαση.
Οι αρχές δεν αποκλείουν τη συμμετοχή της Αλ Κάιντα στο μακελειό.
Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στις 17 Μαΐου, ο στρατός της χώρας ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση κατά των μαχητών της οργάνωσης, στην επαρχία Abyan και σύντομα πρόκειται να επιτεθεί και στις βάσεις της στις πόλεις Loder and Jaar ώστε να «καθαρίσει» την περιοχή από την παρουσία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα