Σωρεία φορολογικών παραβάσεων σε καταστήματα

Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, πραγματοποίησαν χθες (20-05-2012) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.....

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων βεβαιώθηκαν σε τρία καταστήματα παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας που αφορούσαν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης ( σε καφέ – εστιατόριο και καφέ – μπαρ), καθώς και στην έλλειψη τεκμηρίων συντήρησης της ταμειακής μηχανής (καφέ – σνακ
μπαρ).
Ειδικότερα, στο καφέ – εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκατεσσάρων (14) αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας 240,30 ευρώ, λόγο για τον οποίο συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και αναζητείται ο 39χρονος ημεδαπός διαχειριστής του.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, πλημμεληματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες που προβλέπονται στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 186/1992 «Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων», του Ν. 1809/1988 «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις» σε συνδυασμό με τον Ν.2523/1997 «Διοικητικές και Ποινικές Κυρώσεις στη Φορολογική Νομοθεσία και άλλες διατάξεις».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας διενεργείται λεπτομερής φορολογικός έλεγχος στα Βιβλία και Στοιχεία των καταστημάτων για τυχόν άλλες φορολογικές παραβάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της Οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα