ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ…

Ρεπορτάζ : Γιώργος Πίκουλας
(από το Έθνος)
Θύελλα αντιδράσεων και ερωτηματικά προκάλεσε στη Βουλή η αποκάλυψη για τον βουλευτή που τον Μάιο του 2011 έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, αφού όλοι οι θεσμικοί παράγοντες αξίωσαν να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο καταγγέλλων πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης... επικαλείται τα προσωπικά δεδομένα.
Κι ενώ αποκαλύφθηκε ότι το θέμα αυτό δεν προέκυψε από έρευνα της Αρχής αλλά
από «αναφορά», δηλαδή καταγγελία πολίτη προς τον Π. Νικολούδη, άλλοι 3 ή 4 βουλευτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες», Ευ. Αργύρη, εμφανίζονται να έχουν καταθέσει το 2010 ανακριβείς δηλώσεις.
Οι 3 ή 4 βουλευτές εμφανίζονται να έχουν σημαντικές εκροές καταθέσεων το 2010 σε σχέση με το 2009 χωρίς, με τα παραστατικά που έχουν προσκομίσει, να μπορούν να τα δικαιολογήσουν, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Αργύρη, τις επόμενες μέρες οι... δρόμοι που ανοίγονται είναι δύο.
Ή θα δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών για το άνοιγμα των λογαριασμών τους, ή η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2,5 μήνες κατά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» του 2010 και η αρχική λίστα των... ύποπτων βουλευτών αριθμούσε 11 βουλευτές, ενώ στη συνέχεια συρρικνώθηκε στους 3 ή 4.
Για τον βουλευτή τώρα του... ενός εκατομμυρίου, έντονες ήταν οι αντιδράσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του «γιατί, αν αυτό δεν γίνει, παίρνει η? μπάλα όλους», όπως έλεγαν πολλοί βουλευτές όλων των πλευρών.

Π. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ
Πάντως, οι φήμες... οργίαζαν στη Βουλή για τον βουλευτή-μυστήριο, με αποτέλεσμα συνεχώς να... ακούγονται ονόματα του ενός ή του άλλου. Συγκεκριμένο αίτημα υπέβαλαν έξι νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θ. Οικονόμου, Φρ. Παρασύρης, Μ. Κατρίνης και Αφροδίτη Παπαθανάση), οι οποίοι, με διάβημά τους, προς το προεδρείο της Βουλής ζήτησαν να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της ημέρας το όνομα.
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρ. Νιώτης, είπε ότι ο κ. Νικολούδης θα κληθεί σε... κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να αποκαλύψει το όνομα του βουλευτή, καθώς ο τελευταίος δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία που έχει στα χέρια του επικαλούμενος την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και το ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Αργύρης έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές, που ελέγχουν τα «πόθεν έσχες» του 2011, να προβούν σε σχετικές διασταυρώσεις στοιχείων, ώστε να αποκαλυφθεί ο βουλευτής. Οπως έλεγε σε δημοσιογράφους «δεν μπορώ να περιμένω ως Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών πότε θα ολοκληρώσει ο κ. Νικολούδης την έρευνά του».
Κύκλοι του Κοινοβουλίου δεν έκρυβαν την απορία τους γιατί ο κ. Νικολούδης, εφόσον είχε διαπιστώσει το συγκεκριμένο γεγονός, δεν είχε ενημερώ
Keywords
Τυχαία Θέματα