Κομπίνα χιλιάδων ευρώ με «εγκέφαλο» αστυνομικό…

Αστυνομικός συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα ως μέλη κυκλώματος που διακινούσαν εικονικά τιμολόγια μεταξύ δύο εταιρειών εμπορίας ιατρικών ειδών και στη συνέχεια εισέπρατταν παράνομα τον Φ.Π.Α. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, που ερευνούσε την υπόθεση εδώ και ένα μήνα. Έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο στις δύο εταιρείες, στο Παγκράτι και στον Πειραιά...συνελήφθησαν ο αστυνομικός, 35 ετών, που διαχειριζόταν την εταιρεία
του Παγκρατίου, κατά πληρεξουσιότητα από στενό συγγενικό του πρόσωπο, ένας 58χρονος «αφανής» εταίρος και μία 55χρονη διαχειρίστρια και μοναδική εταίρος της άλλης εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα και εκτεταμένο φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Οικονομίας στις έδρες των δύο εταιρειών, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία του αστυνομικού, που εδρεύει στο Παγκράτι, εξέδιδε εικονικά τιμολόγια στην άλλη για ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα που δήθεν προμηθεύονταν.

Από τον έλεγχο των βιβλίων και των στοιχείων των δύο εταιρειών, από τον Δεκέμβριο του 2010 έως και τον Σεπτέμβριο του 2011, είχαν εκδοθεί από τη μία εταιρεία στην άλλη 34 εικονικά τιμολόγια, συνολικής αξίας 818.500 ευρώ.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τη φορολογική έρευνα, ο αστυνομικός είχε υποβάλει μεγάλο αριθμό από τα συγκεκριμένα εικονικά τιμολόγια σε ασφαλιστική εταιρεία, προκειμένου να διεκδικήσει καταβολή ασφάλιστρου ύψους 650.000 ευρώ για ιατρικά είδη, για τα οποία είχε δηλώσει κλοπή.

Ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Keywords
Τυχαία Θέματα