ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘ΔΡΑΚΟΥ’ ΟΡΘΙΑ…



Τα καλά έχουμε πει πως θα τα γράφουμε. Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά με τον Παναγιωτόπουλο αλλά στο χθεσινό Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ο μόνος που τοποθετήθηκε για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής από πλευρά συνδυασμού Δράκου ήταν αυτός και έτσι διασώθηκε για άλλη μια φορά ο πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της... Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ.Παναγιωτόπουλος στην τοποθέτηση του ανάφερε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πατρίδα μας στον Τομέα του Τουρισμού. Η Πελοπόννησος είναι ένας ευλογημένος τόπος από τους
μοναδικούς στην Ελλάδα και τους ελάχιστους στην Ευρώπη που έχουν την δυνατότητα Πολυμορφικού Τουρισμού. Αυτή την δυνατότητα συζητούμε σήμερα, όπως και την ευκαιρία η Πελοπόννησος για πρώτη φορά να έχει ένα brand name, να έχει ταυτότητα, να έχει μια σύγχρονη επικοινωνιακή διαδικτυακή πύλη, κ.α, να έχει Πελοποννησιακό σύμφωνο ποιότητας, μέσα από ένα σχεδιασμό ο οποίος έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο με πάρα πολλά θετικά στοιχεία.

Έναν σχεδιασμό σύγχρονο, με συγκεκριμένες δράσεις, συγκεκριμένες προτεραιότητες που μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο της Τουριστικής Ανάπτυξης της Χώρας, αν υλοποιηθούν οι δράσεις αυτές μέσα σ΄ ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Έναν στρατηγικό σχεδιασμό που έλειπε, δεδομένου ότι στον τόπο μας δεν υπήρξε κατά το παρελθόν σε εθνικό επίπεδο συγκεκριμένη και στοχευόμενη πολιτική για τον Τουρισμό, αρκεί να θυμίσω ότι και το Υπουργείο Τουρισμού είχε καταργηθεί από την τότε δήθεν εκσυγχρονιστική - προοδευτική Κυβέρνηση της Χώρας.

Πέραν όμως από αυτά που παρουσίασε η πλευρά της πλειοψηφίας θεωρώ ότι πάρα πολλά ακόμα μπορούν να γίνουν. Μπορούμε να ενισχύσουμε αυτόν τον σχεδιασμό με στόχο την αναβάθμιση του Τουριστικού Προϊόντος, προκειμένου να αποτελέσει ο Τουρισμός στην Περιφέρειά μας την χαμένη ελπίδα για επανεκκίνηση της οικονομίας, για νέες θέσεις εργασίας, για στήριξη του εισοδήματος και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
Γιατί μπορεί και πρέπει ο Τουρισμός να αποτελέσει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, βασικό πυλώνα ανάπτυξης και βασική πηγή εισοδήματος για τους Πελοποννήσιους πολίτες.
Γιατί ο Τουρισμός είναι ο στυλοβάτης μιας σύγχρονης οικονομίας που δεν μπορεί να λειτουργεί απομονωμένα σε σχέση με το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας ενός τόπου.

Γιατί ο Τουρισμός, είναι ο κατ΄ εξοχήν εξαρτώμενος κλάδος από μια πληθώρα παραγόντων που ποικίλουν όχι μόνο από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση αλλά και από πολλούς άλλους παράγοντες.

Αναγνωρίζουμε την σημασία της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών με σκοπό την προβολή και αξιοποίηση του Τουριστικού προϊόντος και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου, γιατί πλέον ζούμε σε μια άλλη εποχή που έχουν αλλάξει τα δεδομένα και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας του πολίτη.
Επισημαίνουμε όμως και επαναλαμβάνουμε ότι τα κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας ζητήματα για την ισόρροπη και διαχρονική πάνω σε στέρεες βάσεις τουριστική ανάπτυξη, είναι η ποιότητα και το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών, η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το τεράστιο θέμα των υποδομών και της προσέγγισης προσπελασιμότητας, η επιμήκυνση της εποχικότητας καθώς και νέα προϊόντα τουρισμού τα οποία συνδέονται με σύγχρονες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εποχής (δραστηριότητες & επαγγέλματα), όπως ο αγροτουρισμός, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα με τα μεταποιημένα παραδοσιακά στρατηγικής σημασίας Πελοποννησιακά προϊόντα, ο θεματικός τουρισμός, π.χ ο Τουρισμός Δικτύου αρχαίων και σύγχρονων θεάτρων, βυζαντινών μνημείων, ιστορικών κάστρων, που διαθέτει πλειάδα η Πελοπόννησος, κ.α, και βεβαίως, ο θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός.
Keywords
Τυχαία Θέματα