ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Δ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ!



ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014… Χαμός έγινε στην χθεσινή κοπή πίτας του συνδυασμού ‘Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω’ του νυν Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και πρώην δημάρχου Δ.Καλογερόπουλου. Οι δημότες του Αιγάλεω που είναι απελπισμένοι με την σημερινή δημοτική αρχή έσπευσαν μαζικά χθες στο κάλεσμα του,... Δ.Καλογερόπουλου, δείχνοντας το απετελέσαμε που θα επιστατήσει στις εκλογές του 2014. Στην ομιλία του ο κ.Καλογερόπουλος
είπε πως θα είναι πάντα παρών για να βοηθήσει τη πόλη του αλλά και για τις εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση.» Σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του:

Φίλες και φίλοι καλή χρονιά.
Το μόνο που δε μπορεί κανείς να μας απαγορεύσει είναι να ευχόμαστε και να ελπίζουμε.

• Η χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από την περσινή όμως ελπίζουμε ότι θ αφήσει πίσω μας την κρίση
• Όλοι ευχόμαστε να ήμασταν ήδη στην «επόμενη μέρα». Να ήταν όλα αυτά μια άσχημη παρένθεση
• Όμως η κρίση είναι ακόμη εδώ
• Ευτυχώς και η Ελλάδα είναι ακόμη εδώ. οι Έλληνες είμαστε ακόμη εδώ.
• Η κοινωνία είναι εδώ
• Φυσικά έχοντας υποστεί πολλά
• Έχοντας κάνει μεγάλες θυσίες. Έχοντας δώσει περισσότερα από όσα μας αναλογούν.
• Βλέποντας και πάλι το Κράτος να είναι άδικο με εκείνους που είχαν την μικρότερη ευθύνη σε όσα έγιναν για να φτάσει η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Και οι υπαίτιοι πρέπει να πληρώσουν.
• Κάποιοι δίνουν τη μάχη για να διορθωθούν αυτές ακριβώς οι αδικίες. Αφού νωρίτερα έδωσαν τη μάχη για να μη χαθεί η Ελλάδα, για να διορθωθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
• Οι Έλληνες έδειξαν ότι στέκονται στο πλευρό όσων προσπαθούν για την Ελλάδα.
• Εκείνο που είναι όμως σημαντικό την κρίσιμη αυτή στιγμή είναι να μη λυγίσουμε, να μην απογοητευτούμε όσο ανθρώπινο και αν είναι. να παραμείνουμε εκεί στις επάλξεις, απέναντι σε εκείνους που θα ήθελαν να καταντήσει η Ελλάδα αποδιοπομπαίος τράγος και έρμαιο των ορέξεων τους για να την «αγοράσουν» μετά φτηνά. Αφού πρώτα θα την είχαν αποδομήσει πλήρως.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη που χτυπήθηκε, απαξιώθηκε έτσι ώστε στη συνέχεια να αποδυναμώσουν και τη φωνή των τοπικών κοινωνιών. Γιατί οι αυτοδιοικητικοί ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες ξέρουμε το πρόβλημα που βρίσκεται έξω από το σπίτι μας αφορά και το διπλανό μας. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε Τοπική Κοινωνία. Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν χρώμα.
Και αν το Κράτος δεν μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα, που στο μυαλό και στα μάτια εκείνων που ποτέ δε βγήκαν από το γραφείο τους, που ποτέ τους δε σκόνισαν τα παπούτσια τους στις εργατοπεριοχές μας είναι μικρά και καθημερινά, κανένα πρόβλημα δε θα μπορέσουν να λύσουν. Επομένως, δε θα μπορέσουν να λύσουν ούτε και τα μεγάλα, εθνικά προβλήματα.
Η Αυτοδιοίκηση είστε όλοι εσείς. Για αυτό και μείναμε όρθιοι. Γι αυτό και παραμείναμε στις επάλξεις. Παρά τη λαίλαπα του Καλλικράτη. Που από την πρώτη στιγμή είχαμε προειδοποιήσει για το που θα οδηγούσε, αλλά φυσικά δε μας άκουγαν. Δεν ήθελαν να ακούσουν, ούτε να καταλάβουν. Από τη μία έλεγαν «λεφτά έχουμε» ενώ γνώριζαν ότι δεν υπάρχουν, από την άλλη μετέφεραν αρμοδιότητες χωρίς πόρους στη Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μετακυλήσουν τις ευθύνες αλλά και την αγανάκτηση του κόσμου σε αυτήν και όχι σε όσα λάθη είχε κάνει η Κεντρική Εξουσία.
Η Αυτοδιοίκηση όμως βγαίνει πιο δυνατή. Επειδή άντεξε και αυτή τη δοκιμασία. Φτάνει φυσικά το επόμενο βήμα να είναι και το σωστό. Και επειδή οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και επειδή δεν πρέπει πάλι να τρέχουνε την τελευταία στιγμή να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις ή να παρακινήσουμε και να πείσουμε νέους και αξιόλογους αμ\ανθρώπους να ασχοληθούν, οι καθοριστικές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν από τώρα. Μια παρέμβαση- τομή λοιπόν, για την οποία και προσωπικά έχω μιλήσει με συνέπεια και πείσμα πολλές φορές στο παρελθόν, είναι τα δύο διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ένα για τους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και ένα άλλο, κοινό, με τους υποψηφίους όλως των παρατάξεων, ώστε σε αυτό το δεύτερο να μπορεί κάπ0οιος να επιλέξει τους πραγματικά καλύτερους και τους πλέον άξιους. Απ όπου και αν προέρχονται. Στην Αυτοδιοίκηση, άλλωστε, κομματικές σημαίες και ταμπέλες δεν χωρούν. Και εμείς, το έχουμε αποδείξει ότι το εννοούμε.
Να πάρουμε μπροστά λοιπόν. Από τώρα. Και να μη χάνουμε το κουράγιο μας. Τα χειρότερα, τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω. Το ζητούμενο όμως δεν είναι απλώς να φύγουμε από τη κρίση. Αλλά και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μην ξαναπεράσει η πατρίδα μας στο μέλλον τέτοιες στιγμές. Να μη κληρονομήσουμε τέτοιο βάρος στις γενιές που έρχονται. Και μπορούμε να το κάνουμε. Ας πάρουμε δύναμη ο καθένας από τον διπλανό του. Και ας μη ξεχνάμε ότι δίπλα μας έχουμε πολλούς. Δεν είμαστε μόνοι μας.
Και ας δούμε αυτή τη περιπέτεια ως ένα οδυνηρό μεν βήμα προς τα πίσω, το οποίο όμως μπορεί να λειτουργήσει και ανάποδα. Να μας επιτρέψει να πάρουμε φόρα για ένα μεγαλύτερο άλμα μπροστά.
Για την Ελλάδα και για τη Νέα Γενιά στην οποία πρέπει ν αφήσουμε χώρο να συμμετέχει πιο ενεργά και πιο μαζικά. Για να τους δώσουμε τη δυνατότητα να παλέψουν οι ίδιοι από τώρα για το μέλλον τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα