Κλείστηκε στην τράπεζα στην Ιταλία, και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Σε μία κίνηση απόγνωσης οδηγήθηκε ο διευθυντής της Ένωσης Εμπόρων της περιοχής Άκουιλα, Τσέλσο Τσόνι, που καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό του 2009....

Μετά τη λήξη συνάντησης με συναδέλφους του στο κατάστημα της Bankitalia της περιοχής, ο Τσόνι μπήκε στην τουαλέτα και αρνείτο να βγει.

Αφού ανακοίνωσε πως ξεκινά απεργία πείνας και δίψας, απείλησε ότι θα αυτοπυρποληθεί και κάθε φορά που κάποιος πλησίαζε το σημείο στο οποίο βρισκόταν φώναζε ότι έχει μαζί του βενζίνη και αναπτήρα.

Ζήτησε να συνομιλήσει
με τον νομάρχη, Φραντσέσκο Αλέτσι, ο οποίος έσπευσε στην τράπεζα. Ωστόσο, ο Τσόνι επέμενε πως θα παραμείνει κλεισμένος στην τουαλέτα, λέγοντας: «Πρόκειται για μία κραυγή πόνου των μικρών εμπόρων αυτής της βασανισμένης πόλης».

Παρόλα αυτά, έπειτα από ώρες διαπραγματεύσεων, ο διοικητής της αστυνομίας, Σαβίνο Γκουαρίνο, τον έπεισε να σταματήσει τη διαμαρτυρία του.

Λίγο αργότερα απέστειλε κείμενο στον ιταλικό Τύπο εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησε σε αυτή την ενέργεια.

«Οι μικροί έμποροι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα καταστήματά τους εξαιτίας του σεισμού χωρίς να έχουν καμία υποστήριξη και συγκεντρώνοντας πολλά χρέη. Είναι απεγνωσμένοι και οι τράπεζες τους ασκούν διαρκώς πίεση. Πολλοί απευθύνονται σε γιατρούς και ψυχολόγους, ή κάνουν χρήση ψυχοφαρμάκων για να αντέξουν την κατάσταση, για την οποία δεν ευθύνονται», αναφέρει στην επιστολή του ο διευθυντής της Ένωσης Εμπόρων της Άκουιλα.

Στη συνέχεια τονίζει πως καθώς έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά αυτοκτονιών, θα ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας ζητώντας από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τους όρους του τραπεζικού συστήματος, τουλάχιστον σε περιοχές που έχουν υποστεί ανάλογες καταστροφές όπως η Άκουιλα.

«Φτάνει πια με αυτή την κατάσταση. Φτάνει», κλείνει το κείμενο διαμαρτυρίας του.
Keywords
Τυχαία Θέματα