Κατάληψη στην Περιφέρεια Κρήτης

Στην κατάληψη του κτηρίου της Α' Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου έχουν προχωρήσει από τις 06.00 το πρωί ομάδες διαμαρτυρόμενων πολιτών. Συγκεκριμένα, ομάδα διαδηλωτών απέκλεισε την εφορία, ενώ -όπως έγινε γνωστό- άλλη ομάδα μετέβη στη Βιομηχανική Περιοχή στήνοντας μπλόκο στον δρόμο, προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση οχημάτων από και προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σημείο. Δυνάμεις της αστυνομίας επιβλέπουν διακριτικά τις κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται ειρηνικά και χωρίς
εντάσεις....

Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται το κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, με τους διαμαρτυρόμενους να παραμένουν στις επάλξεις. Σημειώνεται ότι στην κατάληψη συμμετέχουν συνδικαλιστές του ΕΚΗ, αγρότες και εκπρόσωποι κομμάτων και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης που είχε διακοπεί από τρακτέρ, το οποίο είχε σταθμεύσει στη μέση του δρόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή, σε «αγώνα ανατροπής τις κρίσιμες ώρες που τα επαχθή μέτρα θα ψηφίζονται στη Βουλή» καλεί σήμερα όλους τους Κρητικούς η συντονιστική επιτροπή αγώνα των φορέων της πόλης.

Μετά τη μαζική συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο, οι φορείς καλούν τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις, με στόχο «μια δυναμική αντίδραση στα μέτρα, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στη φτωχοποίηση της κοινωνίας».

Το ραντεβού δίνεται στις 10.00 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθούν μηχανοκίνητη πορεία και συλλαλητήριο, με το κάλεσμα να απευθύνεται σε εργαζομένους όλων των τάξεων, ανέργους, συνταξιούχους και φοιτητές από όλη την Κρήτη.

Πηγή: prismanews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα