Ιταλία: Διαδήλωση συμπαράστασης υπέρ του Μπερλουσκόνι



Διαδήλωση συμπαράστασης υπέρ του ηγέτη του και πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διοργανώνει αύριο το κόμμα «Λαός της Ελευθερίας»....

Αιτία της κινητοποίησης η καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού από το Εφετείο σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φοροδιαφυγή.
Το «παρών» στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Μπρέσια αναμένεται να δώσει και ο ίδιος ο Καβαλιέρε, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη του «Λαού της
Ελευθερίας» (Pdl) συνεχίζουν να βεβαιώνουν πως οι δικαστικές υποθέσεις που βαρύνουν τον Μπερλουσκόνι δεν συνιστούν απειλή για τη νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.
Το γεγονός ότι το Εφετείο επικύρωσε την ποινή του δικαστηρίου για την υπόθεση της απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μediaset δεν είναι ο μόνος μπελάς για τον Σίλβιο.
Τη Δευτέρα,η Εισαγγελέας αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία σε βάρος του Μπερλουσκόνι για το ροζ σκάνδαλο «Ρούμπι Γκέιτ» -για προαγωγή ανηλίκων σε πορνεία.
Για την πρώτη καταδίκη πάντως, αυτή για φοροδιαφυγή, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει νέα έφεση και μέχρι αυτή να εκδικαστεί, ευελπιστεί ότι τα αδικήματα θα παραγραφούν και θα γλυτώσει τη φυλακή.
Keywords
Τυχαία Θέματα