Η Συρία επικρίνει τις δηλώσεις Μπαχρίμι και κατηγορεί την Τουρκία για λεηλασίες

Έντονη ήταν η αντίδραση της Συρίας με αφορμή τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου της διεθνούς κοινότητας Λαχντάρ Μπραχίμι, ότι δεν βλέπει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ως μέρος μίας πιθανής μεταβατικής κυβέρνησης....
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Μπαχρίμι, σημειώνοντας πως η Δαμασκός «εξεπλάγη ιδιαίτερα» από τα σχόλια του Μπραχίμι και δήλωσε πως «αυτά αποδεικνύουν πως ο διεθνής απεσταλμένος είναι κατάφωρα προκατειλημμένος από εκείνους που συνωμοτούν εναντίον της Συρίας και του λαού της».
Παράλληλα με ηλεκτρονικό μήνυμα, το συριακό ΥΠΕΞ,
με παραλήπτη τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν, κατηγορεί την Τουρκία ότι επιδίδεται σε λεηλασίες εργοστασίων στην περιοχή του Χαλεπιού και κάλεσε τον ΟΗΕ να παρέμβει ώστε να τερματισθεί αυτό που η ίδια αποκαλεί «παράνομη πράξη επίθεσης, που προσομοιάζει στην πειρατεία». «Περίπου 1.000 εργοστάσια που εδρεύουν στην πόλη του Χαλεπιού έχουν πλιατσικολογηθεί και τα αγαθά τους έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Άγκυρας», καταγγέλλει η Δαμασκός. Στη συνέχεια του μηνύματος υπογραμμίζεται πως «αυτό προσομοιάζει στην πειρατεία. Είναι μία επίθεση κατά των μέσων ύπαρξης του συριακού λαού. Το γεγονός ότι μία γειτονική χώρα, όπως η Τουρκία, υποστηρίζει την τρομοκρατία και διευκολύνει τη λεηλασία του πλούτου της Συρίας θα πρέπει να προκαλέσει την αντίδραση του ΣΑ του ΟΗΕ». Τέλος το υπουργείο κάλεσε την Τουρκία «να επιστρέψει τα κλεμμένα αγαθά στους ιδιοκτήτες τους και να αποζημιώσει για όσα από αυτά υπέστησαν βλάβες».
Keywords
Τυχαία Θέματα