Για το φόνο ενός στρατιώτη του κατηγορεί τον ινδικό στρατό το Πακιστάν

Ο πακιστανικός στρατός κατηγόρησε τον ινδικό στρατό ότι σκότωσε άλλον έναν Πακιστανό στρατιώτη ανοίγοντας πυρ σε μεθοριακή θέση στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ, όπου από την αρχή της εβδομάδας σημειώνονται ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών...

Ένας στρατιώτης του πακιστανικού στρατού, ο Χάβιλνταρ Μοχιούντιν, σκοτώθηκε "από τα πυρά Ινδών στρατιωτών, οι οποίοι δεν είχαν δεχθεί καμία πρόκληση", στον τομέα του Μπάταλ γύρω στις 11:40 ώρα Ελλάδος, ανέφερε Πακιστανός στρατιωτικός αξιωματούχος σε μήνυμα
SMS που έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο στα μέσα ενημέρωσης, στο οποίο δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η Ινδία κατηγόρησε το Πακιστάν ότι σκότωσε την Τρίτη δύο στρατιώτες της στην ινδική πλευρά της "γραμμής ελέγχου" στην μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών στο Κασμίρ. Το Πακιστάν απέρριψε τις κατηγορίες αυτές και αντέτεινε ότι ένας Πακιστανός στρατιώτης σκοτώθηκε από Ινδούς στρατιώτες την Κυριακή.

Δύο από τους τρεις πολέμους που έχουν φέρει αντιμέτωπη την Ινδία με το Πακιστάν μετά την ανεξαρτησία και των δύο χωρών το 1947 αφορούσαν την περιοχή του Κασμίρ, την οποία διεκδικούν και οι δύο. Οι δύο χώρες διοικούν καθεμία ένα μέρος του εδάφους αυτού.

Αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές ζήτησαν αυτοσυγκράτηση αυτήν την εβδομάδα για να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες διαθέτουν πυρηνικό όπλο.

Η Ομάδα Στρατιωτικών Παρατηρητών του ΟΗΕ για την Ινδία και το Πακιστάν (UNMOGIP) θα ερευνήσει κατόπιν αιτήματος του Ισλαμαμπάντ για το μεθοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή, ανακοίνωσε χθες ο ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα