Η πρόεδρος της Βραζιλίας ακύρωσε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ

Την απόφαση της να μην πραγματοποιήσει τελικά την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ....

Πρόκειται για άλλη μια πράξη αντίδρασης εκ μέρους της Βραζιλίας μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε βάρος Βραζιλιάνων.

Η Ρούσεφ έλαβε την απόφαση αυτή
παρά την εικοσάλεπτης διάρκειας τηλεφωνική συνομιλία που είχε το βράδυ της Δευτέρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια, όπως φαίνεται, του αμερικανού προέδρου να την μεταπείσει.
Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών μιας και ένας από τους βασικούς στόχους της επίσκεψης στις 23 Οκτωβρίου ήταν να τονιστεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με το Reuters το ταξίδι θα αποτελούσε «πλατφόρμα» για συμφωνία πάνω στο θέμα των βιοκαυσίμων ενώ υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η αγορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών για την πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα