Η Ε.Ε. στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας…

«Οι Βρυξέλλες στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας» δήλωσε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση...
Στέφαν Φούλε και υπογράμμισε ότι τρεις είναι οι βασικές προτεραιότητες στην πορεία αυτή- οικονομική ανάκαμψη της χώρας και μεταρρυθμίσεις, εγκαθίδρυση κράτους δικαίου και εξομάλυνση των σχέσεων με την Πρίστινα.

Ο κ. Φούλε, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι, στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, τόνισε ότι πριν από μερικές μέρες συμπληρώθηκε
μία δεκαετία από τη μεγαλύτερη διεύρυνση της Ε.Ε.

«Η ευρωπαϊκή προοπτική το 2004 φαινόταν ως μακρινό μέλλον και σήμερα είναι προφανής βεβαιότητα» είπε ο επίτροπος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σερβία έχει την ικανότητα αυτήν την πιθανότητα να την κάνει πραγματικότητα.

Ο κ. Νίκολιτς σημείωσε ότι την περίοδο της θητείας του ο κ. Φούλε άλλαξε την εικόνα για τη Σερβία και ότι όλο τον καιρό ξεκάθαρα εξέφραζε την προσήλωση και τη στήριξή του στην ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε.

«Δεν αναμένω η Ε.Ε. με οποιοδήποτε τρόπο να σταματήσει αυτό που πέτυχε η Σερβία στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Από εμάς εξαρτάται η εκπλήρωση των υποχρεώσεων» τόνισε ο κ. Νίκολιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα