«Η διαφθορά πρέπει να καταπολεμηθεί στη ρίζα της»

«Η διαφθορά πρέπει να καταπολεμηθεί στη ρίζα της προκειμένου να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωσή της και να αποτραπεί η γιγάντωσή της», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιάννης Αδαμόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ιωάννη Τέντε....

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα της διαφθοράς δεν πρέπει να μπει ‘’κάτω από το χαλί’’, όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με την παράνομη
δράση μελών συγκεκριμένου κόμματος, τα οποία δρούσαν ανενόχλητα, κάτω από το αδιάφορο πολιτικό βλέμμα, και μόνον όταν θρηνήσαμε τον νεκρό στο Κερατσίνι αποφασίστηκε να ζητηθεί η εισαγγελική παρέμβαση».

Ο κ. Αδαμόπουλος, εξερχόμενος του γραφείου του εθνικού συντονιστή, δήλωσε: «Ο κ. Τέντες επιτελεί βαρυσήμαντο έργο, σηκώνοντας στους ώμους την κάθαρση, που είναι πλέον ρητή απαίτηση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος και ο κάθε έλληνας φορολογούμενος να στενάζει κάτω από τα μνημόνια και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό που έχει στηθεί και ορισμένοι επιτήδειοι να καρπούνται παράνομα τον ιδρώτα και τον κόπο των υπολοίπων συμπατριωτών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Τέντες δήλωσε ότι «οι δικηγόροι, που είναι φορείς δημοσίου λειτουργήματος, αποτελούν το δυναμικότερο και πιο δραστήριο τμήμα της κοινωνίας και γι’ αυτό, η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της διαφθοράς κρίνεται ως αποφασιστικής σημασίας».

Ο Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς επισήμανε ότι οι δικηγόροι «μπορούν να στηρίξουν τον αγώνα κατά της διαφθοράς συμβάλλοντας στην ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων διαφθοράς σε όλα τα διαδικαστικά στάδια και συμβάλλοντας στην αποτελεσματική επιβολή του νόμου σε υποθέσεις διαφθοράς, χωρίς να αγνοείται η πιστή τήρηση των δικαιοκρατικών αρχών».

«Ο αγώνας κατά της διαφθοράς, απαιτεί την ευαισθητοποίηση και τη συνειδητή στράτευση όλης της κοινωνίας και των φορέων της», υπογράμμισε ο κ. Τέντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα