Γεωργακόπουλος: Μου προσέφεραν τη «λίστα Λαγκάρντ» έναντι ενός εκατ. ευρώ

Στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Γεωργακόπουλος....

Ο κ. Γεωργακόπουλος επιβεβαίωσε αυτό που είχε αναφέρει και παλαιότερα, ότι, δηλαδή, είχε ενημερωθεί για τη λίστα Φαλσιανί αλλά αυτός που την είχε στην κατοχή του ζητούσε να την δώσει επ’ αμοιβή.
«Κάποια στιγμή, άνοιξη του 2010 ήρθε ο συνεργάτης μου Λεωνίδας Γιαννικόπουλος ο οποίος μου είπε ότι κυκλοφορεί στην Ευρώπη
μια λίστα Φαλσιανί και υπάρχουν και ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που μάλλον είναι φοροφυγάδες. Μου ανέφερε ότι την έχει κάποιος που ζητάει να την δώσει επ’ αμοιβή», είπε χαρακτηριστικά.
«Συναντήθηκα με το άτομο αυτό μου ζήτησε ένα εκατομμύριο και του είπα εγώ δεν ενδιαφέρομαι», φέρεται να κατέθεσε.
Ακόμα, υποστήριξε ότι ενημέρωσε σχετικά τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και το θέμα έληξε εκεί καθώς ο υπουργός δεν επανήλθε.
Υπενθυμίζεται ότι στην ενημέρωση που είχε κάνει στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ είχε αναφέρει ότι έδωσε εντολή στον κ. Γεωργακόπουλο να διερευνήσει το θέμα.
Ο κ. Γεωργακόπουλος, σε ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής πότε ακριβώς έγινε η συνάντηση και πώς λεγόταν το πρόσωπο που συναντήθηκε απάντησε ότι δεν θυμάται.
Για αυτό το λόγο, η Προανακριτική αποφάσισε να καλέσουν τον συνεργάτη του κ. Γεωργακόπουλου Λεωνίδα Γιαννικόπουλου που είχε συναντηθεί αρχικά με τον πληροφοριοδότη προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα