Γ. Μιχελάκης: «Εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν»!

(Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρηςreal.gr) Άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση θα πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές τονίζει ο Γ. Μιχελάκης σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Real.gr. «Οι εκλογές θα προκηρυχθούν - θέλουν δεν θέλουν- χωρίς καμιά καθυστέρηση. Είναι πάνω απ’ όλα θέμα Δημοκρατίας» τονίζει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.
Παράλληλα, βάζει τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης υποστηρίζοντας πως «όλα αυτά είναι εκ του πονηρού» και επισημαίνει πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία.... «Η χώρα χρειάζεται μία σταθερή δύναμη διακυβέρνησης και όχι ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις. Είναι βασική προϋπόθεση για την έξοδό μας από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας» σημειώνει ο Γ. Μιχελάκης.

Κατηγορεί επίσης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι ζητούν συγκυβέρνηση καθώς «βλέποντας το δημοσκοπικό καταποντισμό τους, προσπαθούν από κάπου να πιαστούν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη

Μέχρι πρόσφατα η απερχόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στελέχη του, που μετέχουν στην κυβέρνηση, επέμεναν ότι πρέπει να παραταθεί ο βίος της. Ποια είναι η δική σας απάντηση;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: «To είχαμε αποκλείσει από την αρχή και η απάντησή μας ισχύει στο ακέραιο. Ήμασταν και είμαστε αμετακίνητοι στη συμφωνία που έγινε από τους Πολιτικούς Αρχηγούς, στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ότι, δηλαδή, οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το PSI, το κούρεμα του ελληνικού χρέους και συναφθεί η νέα δανειακή σύμβαση. Οι προϋποθέσεις αυτές ολοκληρώνονται στο αμέσως επόμενο διάστημα και οι εκλογές θα προκηρυχθούν - θέλουν δεν θέλουν- χωρίς καμιά καθυστέρηση. Είναι πάνω απ’ όλα θέμα Δημοκρατίας. Η σύνθεση της σημερινής Βουλής δεν ανταποκρίνεται στη λαϊκή βούληση και ο λαός ζητά να εκφραστεί πολιτικά, ώστε να προκύψει μια νέα κυβέρνηση με λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Προτού, ωστόσο, κοπάσουν οι φωνές για παράταση του βίου της κυβέρνησης, άρχισαν οι φωνές για συγκυβέρνηση. Επιμένετε στην απάντηση που έδωσε πριν από μια εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: «Απολύτως. Ο Αντώνης Σαμαράς λέει αυτό που πιστεύει και πιστεύει αυτό που λέει. Γίνεται, άλλωστε, αντιληπτό από όλους πως όσοι μιλούν, είτε για παράταση, είτε για συγκυβέρνηση, μιλούν εκ του πονηρού. Αυτό κάνουν και τώρα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Βλέποντας το δημοσκοπικό καταποντισμό τους, προσπαθούν από κάπου να πιαστούν. Θέλουν -όπως είπε ο Πρόεδρός μας- να φαινόμαστε παρέα, για να μεταφέρουν και σε μας τη ζημιά που έπαθαν.

Δεν είμαστε παρέα, όμως, και βέβαια δεν είμαστε ίδιοι. Προτείνουμε μια άλλη πολιτική, που ενστερνίζεται τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά ταυτόχρονα δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ειδικά των νέων, που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Αυτοί είναι οι άξονες της πολιτικής που θέλουνε να κάνουμε πράξη. Και γι’ αυτό ακριβώς παλεύουμε για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα μπορέσει να πιάσει δουλειά, από την επόμενη των εκλογών και - χωρίς καθυστερήσεις – να βάλει σε πλήρη εφαρ
Keywords
Τυχαία Θέματα