Φοιτητής Ψυχολογίας ο φαρσέρ βομβιστής του Χάρβαρντ

Με το email που έστειλε στην επίσημη εφημερίδα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έσπειρε τον πανικό και οδήγησε τις τοπικές αρχές σε πολύωρη έρευνα, ώστε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού σε τέσσερα κτίρια του εκπαιδευτικού ιδρύματος, όπως έγραφε στο κείμενό του....

Ωστόσο, η φάρσα του νεαρού φοιτητή, με την οποία είχε σκοπό να αποφύγει την εξεταστική, αποκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα ο «εγκέφαλος» να συλληφθεί και να κατηγορείται για ψευδή προειδοποιητικά μηνύματα.
Ο 20χρονος Έλντο Κιμ, ο οποίος είναι
φοιτητής Ψυχολογίας υποστήριξε ενώπιον των εισαγγελέων ότι σκαρφίστηκε την ιδέα της βόμβας για να αποφύγει τις εξετάσεις του εξαμήνου.

Όμως, η… έμπνευσή του θα του στοιχίσει ακριβά, καθώς εάν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 5 έτη, ενώ θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 250.000 δολαρίων.
Το email που έστειλε έγραφε ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν στους παρακάτω χώρους: Science center, Sever hall, Emerson hall, Thayer hall και, μάλιστα, για να φανεί ακόμα πιο πειστικός ανέφερε: «Σωστά μαντέψατε. Κάντε γρήγορα γιατί θα τεθούν σε λειτουργία».

Ο Κιμ πάντως επιχείρησε να αποκρύψει την ταυτότητά του χρησιμοποιώντας ειδικά φίλτρα ώστε να παραμένει μυστική η διεύθυνση του παραλήπτη, αλλά… ξεχάστηκε και έστειλε την ηλεκτρονική επιστολή μέσω του ασύρματου δικτύου του πανεπιστημίου.
Βέβαια, μέχρι οι ειδικοί να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για «αστείο», ο Κιμ είχε καταφέρει να πάρει μία παράταση ζωής για τις εξετάσεις που τόσο πολύ ήθελε να αποφύγει.
Για να μη κινήσει υποψίες, μάλιστα, εμφανίστηκε κανονικά στην τάξη του και την ώρα που χτύπησε ο συναγερμός κατάλαβε ότι το σχέδιό του είχε λειτουργήσει.
Ωστόσο, το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει, έτσι λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε ο αποστολέας και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, όπως περιγράφεται στο προφίλ του στην ιστοσελίδα το πανεπιστημίου, ο Κιμ θα ήθελε να πάρει και δεύτερο πτυχίο στις Ιαπωνικές σπουδές, ενώ είναι και βοηθός καθηγητή του Χάρβαρντ. Όσο για τον ελεύθερο χρόνο του, όπως αναφέρει λατρεύει να χορεύει στην ομάδα χορού του πανεπιστημίου, να τρώει σε καινούρια εστιατόρια, να παίζει με το μίνι Σνάουζερ σκυλάκι του και να βλέπει «απαίσιες καλτ ταινίες», από τις οποίες μπορεί να εμπνεύστηκε το ανεπιτυχές σχέδιό του…
Keywords
Τυχαία Θέματα