Στα χέρια πιάστηκαν επιχειρηματίας και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου στο Ρέθυμνο



Η λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου, η πρόθεση του προέδρου να μην ανανεώσει τα συμβόλαια με τον επιχειρηματία, αλλά και η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου, που βρίσκεται στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, φέρεται να ήταν η αιτία του επεισοδίου με πράξεις λεκτικής και σωματικής βίας, που σημειώθηκε στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου σε βάρος του Μ. Αλεφαντινού...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επιχειρηματίας, του οποίου το συμβόλαιο έληξε στις 30 Οκτωβρίου επιθυμούσε την ανανέωσή του, αλλά και την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου ως αναψυκτήριο.
Από την άλλη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου διαφωνούσε με την άποψη αυτή θεωρώντας πως στο κτίριο αυτό θα πρέπει να στεγαστούν υπηρεσίες τουριστικών πληροφοριών του Δήμου ή της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για τη συγκεκριμένη περιοχή έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την εταιρία των υδροπλάνων προκειμένου εκεί να στηθεί ο σταθμός επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών, κάτι όμως για το οποίο δεν υπάρχει απόφαση.
Σύμφωνα με το cretalive, η διάσταση απόψεων για το κτίριο αυτό στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου οδήγησε τα πράγματα στα άκρα και ο επιχειρηματίας χειροδίκησε ενάντια του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου.
Μ. Αλεφαντινός: «Πρέπει επιτέλους το Ρέθυμνο να αποβάλλει το στίγμα της πολιτείας της ανοχής και της συνενοχής»
Σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εκφράζει την αγανάκτησή του για τέτοιες συμπεριφορές και χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σαν πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, εκφράζω την αγανάκτησή μου για τη συμπεριφορά ανθρώπων που με κάθε αθέμιτο μέσο, ακόμα και τη βία, θεωρούν ότι υπερασπίζονται τα ατομικά και μόνο συμφέροντά τους πάντα βέβαια εις βάρος των πολλών, άρα και του τόπου τους. Πρέπει επιτέλους το Ρέθυμνο να αποβάλει το στίγμα της πολιτείας της ανοχής και της συνενοχής. Η αδιαφορία των πολλών και η ανοχή των υπολοίπων επιτρέπουν να εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα.
Πρέπει, η κοινωνία του τόπου μας, μαζί με το πολιτικό προσωπικό της, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποβάλουν από τους κόλπους τους πρόσωπα και συμπεριφορές που κρατούν τον τόπο όμηρο μικροσυμφερόντων και πρακτικών που παραπέμπουν σε άλλες κοινωνίες και άλλες εποχές και που θα στέκονται πάντα εμπόδιο στην εξέλιξή της. Ευχαριστώ από καρδιάς τους ανθρώπους του Λιμενικού Ταμείου για τη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια, είναι και παραμένουν οικογένειά μου και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα