ΦΑΛΗΡΙΚΗ ΡΗΞΗ: ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ...



(Απο το:faliropressnews)... Φαντάσματα παρηκμασμένων πολιτικών σχηματισμών στοιχειώνουν ακόμα τον τόπο μας. Η ευθύνη του καθενός μας είναι να απομακρύνει την παρασιτοκρατία (μιας και εμείς τους καθιερώσαμε όλα αυτά τα χρόνια). Ο τρόπος απλός, οραματιζόμαστε ένα νέο τρόπο ζωής άρα και διαχείρησης... των κοινών.
Με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία , απελευθερωμένη και έξω από κάθε κομματική ταυτότητα, μιας και αυτές οι ταυτότητες θυσιάζουν κάθε προσπάθεια εύρεσης του κοινού οράματος, κάθε έννοια συμμετοχής μας στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς, άρα καταστρατηγούν τη ένωση μας στο να
υλοποιήσουμε το δικό μας όραμα. Αυτές οι ταυτότητες που φορέθηκαν πολύ στο παρελθόν, μας προέτρεψαν στο να ξεχάσουμε πως είμαστε άνθρωποι ικανοί να δημιουργούμε ότι θελήσουμε και μας έμαθαν την πεποίθηση πως μόνο βελάζοντας ως πρόβατα θα λυτρωθούμε μέσα από τους αυτοαποκαλούμενους “Σωτήρες” μας,.
Ξέρετε είναι απόλυτα δικό μας το έλλειμα του να αντικρύσουμε ωμά την αλήθεια, είναι δική μας αδυναμία το να μην θέλουμε να αποκολληθούμε από ένα σύστημα που το στρηρίξαμε γιατί μας έταζε και πολλές φορές μας παρήχε προσωπικά ωφέλη, αλλά που αποδεδειγμένα σύσσωμο αυτό το σύστημα έχει πλήρη ευθύνη για την καταστροφική για εμάς και για την χώρα μας πορεία και για την μέχρι σήμερα κατάληξη.

Οι φιλόσοφοι λένε πως αν θες να αλλάξεις τον κόσμο ξεκίνα από το να αλλάξεις τον εαυτό σου. Αλλάζοντας τον δικό μας τρόπο σκέψης, έκφρασης, συναίσθησης, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Σκεφτείτε το...αν ξεχάσουμε τις κομματικές – πολιτικές πεποιθήσεις που μας χωρίζουν και μας διαιρούν ως λαό τι θα μας μείνει;; Μήπως το μόνο που θα μείνει είναι τα κοινά προς επίλυση βιοποριστικά, οικονομικά, Εθνικά προβλήματα; Μήπως θα ανακαλύψουμε μέσα από μια τέτοια αλλαγή πόσο ίδιοι είμαστε όλοι αναμεταξύ μας, παρά του ότι τόσα χρόνια βλέπαμε κυρίως μόνο διαφορές; Μήπως σιγά σιγά φτάσουμε να δούμε πως μόνοι μας είμαστε ικανοί αφού ενωθούμε να κάνουμε θαυμαστές αλλαγές στον τρόπο διαχείρησης του βίου μας σε όλα τα επίπεδα, άρα και σε αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης ή ακόμη και στο επίπεδο την κεντρικής διοίκησης της χώρας; Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Δείτε το λοιπόν ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο Τώρα.!! Οι καιροί προστάζουν προβληματισμό, ας προετοιμαστούμε, σύντομα θα κληθούμε να δείξουμε την βούληση μας σε τοπικό επίπεδο, με τις Δημοτικές εκλογές. Ας είναι αυτές οι εκλογές εκ του αποτελέσματος τους, το πιο Ηχηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που συντελούσαν ως σήμερα στην αποδυνάμωση μας, την φτωχοποίηση μας, την εξαθλίωση μας σε όλά τα επίπεδα και κυρίως σε ηθικό επίπεδο. ΝΑΙ, την ηθική μας έχουν προτίστως καταλύσει, ώστε να φτάσουμε ακόμα να ανεχόμαστε όλα όσα γίνοντια για “το καλό μας” από τους πάσης χρώματος σωτήρες. Αν δεν το πράξουμε ούτε τώρα το να αποστασιοποιηθούμε, απλά είμαστε συνένοχοι στον αφανισμό μας! Καθόλου πρωτότυπο μιας και πάντα συμμετείχαμε, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα σε όλα τα δεινά που μας έχουν ως έθνος συμβεί.!
Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για: να μην είναι κανένας μόνος του στην κρίση κοινωνικές υποδομές, στήριξη των πιο ευάλωτων κομματιών του πληθυσμού, στροφή της πολιτικής του δήμου στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης.
• διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου
• δημιουργία πράσινων διαδρομών και ποδηλατόδρομων
• ενίσχυση της καθαριότητας και της ανακύκλωσης
• αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης
• στήριξη του μαζικού αθλητισμού Αγωνιζόμαστε για ένα δήμο που:
• θα πρωταγωνιστεί στις κοινωνικές διεκδικήσεις αντί να τις υπονομεύει.
• θα σχεδιάζει πρωτοπόρες αναπτυξιακές κοινωνικές παρεμβάσεις, αντί να υλοποιεί απλώς κρατικά και κοινο-τικά προγράμματα.
• δεν θα καλλιεργεί πελατειακές σχέσεις μέσω της πρόσληψης συμβασιούχων, αλλά θα θεσπίζει μόνιμες θέσεις εργασίας και θα τις στελεχώνει με αξιοκρατικές διαδικασίες.
• θα είναι πρωτοπόρος στον αγώνα για τη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνίας (πρόσβαση ΑΜΕΑ στη ζωή της πόλης,
• θα αξιοποιεί την περιουσία του σε λειτουργίες με κοινωνικό όφελος.
• θα λειτουργεί με συνολικό οικολογικό σχεδιασμό, από την ανακύκλωση μέχρι τα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά
έργα που προγραμματίζονται στην πόλη. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες του Παλαιού Φαλήρου να παρεμβαίνουμε σε όλα τα ζητήματα και να σχεδιάζουμε από κοινού, με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, τις προτάσεις και τη δράση μας,
απέναντι σε όσους μας αντιμετωπίζουν ως πελάτες ή οπαδούς και όχι ως πολίτες.
Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. Στις 18 Μαΐου 2014 έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα αντίστασης, διεκδίκησης και αισιοδοξίας.
Με την ψήφο μας δημιουργούμε ένα ισχυρό όπλο για την προστασία και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας και της ποιότητας ζωής μας. Δυναμώνουμε τη φωνή και την παρουσία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε;
• Να απορρίψουμε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους δορυφόρους τους, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση και να καταψηφίσουμε τους υποστηρικτές του μνημονίου.
• Να αποδοκιμάσουμε και σε τοπικό επίπεδο τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης είτε έχουν χρίσμα είτε είναι δήθεν υπερκομματικά που επιδιώκουν να διαχειριστούν με το αζημίωτο φυσικά την πολιτική της, μέσα από θέσεις δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.
• Να στηρίξουμε στις δημοτικές εκλογές δυνάμεις που θα υπερασπίζονται την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, το δημόσιο πλούτο, τα εργασιακά δικαιώματα.
• Να στείλουμε σαφές μήνυμα πως δεν είναι μονόδρομος η εξαθλίωση της κοινωνίας, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η μετανάστευση των νέων.
Η πολιτική του μνημονίου δεν είναι μονόδρομος Ακόμη και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες η ζωή μας δεν είναι προδιαγεγραμμένη, όπως θέλουν να μας πείσουν. Υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση αλλά κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή των εκλεκτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το Παλαιό Φάληρο στα χέρια των κατοίκων του Τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή του Παλαιού Φαλήρου δεν τίμησε την εμπιστοσύνη που τις έδειξαν οι δεξιοι πολίτες. Επέμεινε στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο, στην απουσία διαβούλευσης για τα μεγάλα έργα, στη συντήρηση της αδιαφάνειας στη λειτουργία του δήμου.
Οι προσλήψεις συμβασιούχων stage αντί για μόνιμο προσωπικό, οι απευθείας αναθέσεις έργων, η έγκριση σημαντικών θεμάτων από τη δημαρχιακή επιτροπή και όχι από το δημοτικό συμβούλιο, η αποφυγή ακύρωσης διαγωνισμών τεχνικών έργων οι οποίοι ολοφάνερα ήταν ασύμφοροι για το δήμο.

Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους και ζητούμε την ευρύτερη συσπείρωση για μια πόλη που θα βάζει τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα