Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε διαρρήξεις στη Κορινθία…



Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, επτά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αλμυρής Κορινθίας... Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (14-6-2013), στα Εξαμίλια Κορινθίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 24 και 26 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα,
χθες και πρώτες πρωινές ώρες, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, σε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, βρήκαν εντός του χώρου αποσκευών και κατάσχεσαν, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, τη νομιμότητα της κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά τη διάρκεια της νύχτας από 13 προς 14 Ιουνίου 2013, είχαν διαπράξει (7) διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αλμυρής Κορινθίας. Τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φακοί, κουκούλες και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, χρήματα, καθώς και το όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης στη τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα