Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση…

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το κείμενος της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής του κόμματος. "Η κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ παρά τα συνεχή ψεύδη, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπολύει και...
τη στήριξή της από τεράστια μιντιακά και επιχειρηματικά συμφέροντα, αποσταθεροποιείται συνεχώς. Απονομιμοποιείται
στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Αλλά ενώ γνωρίζει καλά ότι απέναντί της έχει ένα ολόκληρο λαό, αμύνεται με προφανή στόχο την πάση θυσία παραμονή της στην κυβερνητική εξουσία" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. "Απελπισμένα αναζητά στηρίγματα από την τρόικα, τους ευρωπαίους συνεταίρους της πολιτικής της, προβάλλει δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις, ενώ τάζει ψίχουλα και ψεύτικες ελπίδες στους απελπισμένους, κυρίως στους άνεργους", υπογραμμίζει.
Την ίδια στιγμή, σημειώνει, "ξεδιπλώνει με τον πιο επιθετικό τρόπο το αντιλαϊκό, κατασταλτικό και αυταρχικό της σχέδιο, φωτογραφίζοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κοινωνία που οικοδομεί. Σχέδιο που βασίζεται στην μηδενική ανοχή, την αναλγησία, την εκδίκηση, τη λογική ότι υπάρχουν άνθρωποι περισσευούμενοι και αναλώσιμοι, που δεν έχουν θέση στο οικοδόμημα που δημιουργούν. Το όποιο κοινωνικό κράτος αντιμετωπίζεται εχθρικά, το διαλύουν βίαια, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κινείται στο όριο της ανθρωπιστικής κρίσης με εκατομμύρια ανθρώπους να βιώνουν την ανεργία, τη φτώχεια, την πείνα, την κοινωνική εξαθλίωση".

Αναφερόμενος στα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου επισημαίνει: "Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρουμε σε ποιον απαντούσε. Δεν ξέρουμε ποιος ονειρεύεται τέτοιου είδους τερατογενέσεις. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ριζοσπαστική αριστερά, απέχει έτη φωτός από την πολιτική της κυβέρνησής του".

"Σε αυτό το “νέο”, που είναι όμως τόσο παλιό, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσει ένα συνολικό προγραμματικό σχέδιο παραγωγικής, οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, ένα σχέδιο κοινωνικής απελευθέρωσης, μακριά από μνημόνια και πολιτικές που βαθαίνουν την ύφεση, τη λιτότητα, την εξαθλίωση. Στον αυταρχισμό απαντάμε με τη διεύρυνση της δημοκρατίας. Στην κοινωνική ισοπέδωση απαντάμε με την αλληλεγγύη, που για μας είναι τρόπος και δρόμος, και που ήδη, μέσω αυτής, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στέκονται όρθιοι, για να μπορούν αύριο με αξιοπρέπεια να δώσουμε όλοι και όλες μαζί τη μάχη για την ανατροπή, την ακύρωση των μνημονίων, το ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας", αναφέρει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ , τονίζοντας ότι κρύβεται πίσω από την κίνηση των 58. "Το ΠΑΣΟΚ που εδώ και καιρό, συμπλέει επί της ουσίας με τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από θνησιγενή σχήματα, όπως η «κίνηση των 58». Μόνο που τα καινούργια κοστούμια δεν μπορούν να κρύψουν, την πολιτικά αποκρουστική και κοινωνικά αντιλαϊκή μορφή της μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας, που πρωτοστατεί, ακόμα και σε ιδεολογικό επίπεδο, στην υπεράσπιση των μνημονίων και της λιτότητας", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις εκλογές

"Σε αυτή τη συγκυρία οι εκλογικές μάχες για την αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες) και κυρίως οι ευρωεκλογές θα κρίνουν πολλά. Είναι μια κορυφαία πολιτική μάχη. Συνεπώς, δεν μπορεί παρά να πάμε με όλα μας τα όπλα. Θα πάμε με αισιοδοξία και έμπνευση, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό. Η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη και γι αυτό θα χρειαστεί να τη δώσουμε με συλλογικότητα, με την αίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, με γενικό προσκλητήριο στα υποτελή κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις γενιές. Κανείς δεν περισσεύει", αναφέρει το κείμενο της απόφασης.

"Στη μάχη των ευρωεκλογών έχουμε ένα μεγάλο όπλο που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συσπειρώνει την ευρωπαϊκή αριστερά και αφυπνίζει κοινωνικές δυνάμεις, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που επιβάλλεται σήμερα στην Ευρώπη" συνεχίζει, προσθέτοντας:

"Σε αυτή τη μάχη, σε αυτή την πορεία μέχρι τις ευρωεκλογές μπορούμε να αναδείξουμε την ανάγκη να φύγει η Τρόικα από την Ευρώπη και να ηττηθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές , να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα των δημόσιων χρεών . Να προβάλουμε το όραμα για τη ριζική επαναθεμελίωση, το όραμα για την Ευρώπη της δημοκρατίας, των ελευθεριών, της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ανεκτικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενάντια στην Ευρώπη φρούριο, του κεφαλαίου, της λιτότητας, της μηδενικής ανοχής".
Keywords
Τυχαία Θέματα