Επίσκεψη της υπουργού Άμυνας της Αλβανίας στην Ελλάδα

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας θα πραγματοποιήσει από σήμερα 14 έως και αύριο 15 Ιανουαρίου, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Mimi Kodheli, προσκεκλημένη του Δημήτρη Αβραμόπουλου......

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης θα διεξαχθούν συνομιλίες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου και της κυρίας Kodheli και δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Να θυμίσουμε ότι το Νοέμβριο του 2013, κατά τη συνάντησή
τους στα Τίρανα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Αλβανίδα ομόλογός του, Mimi Kodheli εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος, κάλεσε την Αλβανίδα ομόλογό του να επισκεφτεί την Αθήνα συζητήσουν από κοινού σχέδια στον τομέα της άμυνας και στο πλαίσιο αυτό οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Να σημειωθεί ότι την Αλβανία την έχει προσεγγίσει έντονα η Τουρκία καθώς ορματίζεται να δημιουργήσει το μουσουλμανικό τόξο πάνω από την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα