Προθεσμία για απολογία έλαβαν οι Σωτήρης Εμμανουήλ και Γιάννης Μπέλτσιος


Προθεσμία για την Παρασκευή έλαβε από τον ανακριτή Διαφθοράς ο Σωτήρης Εμμανουήλ, που κατηγορείται για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα για «μίζα» 24 εκατ. ευρώ. Ο Γιάννης Μπέλτσιος έλαβε κι αυτός με τη σειρά του προθεσμία, για να απολογηθεί το Σάββατο....

Οι δύο νέες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το πρωί από Άνδρες της Ασφάλειας, ύστερα από εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος των
δύο ανδρών. Στις 11 το πρωί συνελήφθη στο σπίτι του ο 61χρονος Σωτήρης Εμμανουήλ, ενώ λίγο αργότερα ο 63χρονος Ιωάννης Μπέλτσιος, στέλεχος των Ελληνικών Ναυπηγείων.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο Γιάννης Μπέλτσιος, είναι πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και το όνομά του ακούστηκε πολλές φορές στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και μάλιστα είχε κατανομαστεί από το Νίκο Ζήγρα, ως στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, ενώ νέα στοιχεία για το πρόσωπό του προέκυψαν από τις απολογίες του Αντώνη Κάντα και του Παναγιώτη Ευσταθίου με αποτέλεσμα οι δικαστικές αρχές να εκδόσουν ένταλμα σύλληψης.

Όσον αφορά στον Σωτήρη Εμμανουήλ, πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο κ. Εμμανουήλ κατανομάστηκε από τον κ. Κάντα ότι παρέλαβε και έδωσε μίζες για τα εξοπλιστικά.

* (Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Σωτήρης Εμμανουήλ και ο Γιάννης Σμπώκος να υπογράφουν τη σύμβαση για τα υποβρύχια υπό το βλέμμα του ενθουσιασμένου Άκη Τσοχατζόπουλου)
Keywords
Τυχαία Θέματα