Ένταξη οδικών έργων της Κρήτης στο ΕΣΠΑ

Έργα οδικής ασφάλειας συνολικού κόστους 30 εκατομμυρίων ευρώ στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Από τα 30 εκατ. ευρώ, τα 16 εκατ. αφορούν υποέργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης για το οποίο διενεργήθηκε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός, όπου προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
ΑΕ» με ποσοστό έκπτωσης 28%....
Επίσης ανακοινώθηκε ότι τον ερχόμενο μήνα θα γίνει η δημοπράτηση ενός ακόμα υποέργου που αφορά τη σήμανση του οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 6,7 εκατ. ευρώ και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δημοπράτηση και των υπολοίπων υποέργων.
Επίσης δεκαέξι νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 27.074.823 ευρώ, εντάσσονται με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου του ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά αφορούν στους τομείς, της διαχείρισης υγρών αποβλήτων, της βιοποικιλότητας και των κοινωνικών υποδομών.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης εντάσσονται:
- Έντεκα έργα στον τομέα της διαχείρισης υγρών αποβλήτων προϋπολογισμού 20.384.695 ευρώ. Πρόκειται για έργα, στο Πενταμόδι και το Πετροκεφάλι του δήμου Ηρακλείου, στο Διονύσι, στις Στάβιες, στο Καστέλλι, στην Παναγιά και στο Φουρνοφάραγγο του δήμου Γόρτυνας, στα Ζωνιανά του δήμου Μυλοποτάμου, στο Θέρισο του δήμου Χανίων, στο Χαμέζι και στη Μαρωνιά του δήμου Σητείας, στο Αφρατί του δήμου Βιάννου, στο Μαρουλά του δήμου Ρεθύμνης και στην Πρίνα του δήμου Αγίου Νικολάου.
- Τρία έργα στον τομέα της βιοποικιλότητας, προϋπολογισμού 1.563.201 ευρώ. Πρόκειται για την προστασία της λίμνης Αγιάς στα Χανιά και των υγροτόπων σε Σητεία και Μάλλια.
- Δύο έργα στον τομέα των κοινωνικών υποδομών, προϋπολογισμού 5.126.926 ευρώ, που αφορούν την αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου και την προσθήκη νέας πτέρυγας στο γηροκομείο Ηρακλείου, καθώς και την αγορά κτιρίου και εξοπλισμού για τη στέγαση ατόμων με αναπηρία που χρειάζονται υποστήριξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα