Εντάλματα για δύο συνεργούς του Θεοφίλου

www.zougla.grΣτα ίχνη μελών της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, η οποία αναζητεί μία γυναίκα, περίπου 30 ετών, και τέσσερις νεαρούς, ηλικίας 25 έως 30 ετών, εκ των οποίων τρεις φέρονται να είναι συνεργοί του Τάσου Θεοφίλου και να εμπλέκονται και στην αιματηρή ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha bank στην Πάρο....

Τα ονόματά τους, όπως και του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου, που εμφανίζεται
ως πρωταγωνιστής στη ληστεία στη Νάουσα της Πάρου, είναι στη διάθεση των διωκτικών Αρχών, ενώ για δύο από αυτούς έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Πρόκειται για τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» και έναν 24χρονο αντιεξουσιαστή, που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Μπαλτάς ήδη εξέδωσε ένταλμα για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» κατά του Τάσου Θεοφίλου. Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ληστεία μετά φόνου της Πάρου και από σήμερα για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί και την έλαβε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τον 30χρονο με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και με συγκεκριμένες ενέργειες της οργάνωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να δείχνουν διασύνδεση της αιματηρής ληστείας στην Πάρο με την οργάνωση. Για αυτόν τον λόγο, η δικογραφία θα παραμείνει στα χέρια του 10ου τακτικού ανακριτή, στον οποίο θα απολογηθεί την Πέμπτη.
Στον ειδικό ανακριτή για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»
Την πόρτα του γραφείου του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, που είναι υπεύθυνος για θέματα τρομοκρατίας, πέρασε λίγα λεπτά πριν από τις 09.00 το πρωί ο 30χρονος συλληφθείς Τάσος Θεοφίλου.Πεποίθηση της αστυνομίας είναι ότι ο Τ. Θεοφίλου είναι μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και πλέον αναζητούνται συγκεκριμένα στοιχεία από τις έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει στη Λαμία, στην οδό Τυμφρηστού.
Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη τόσο από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής κατά τη σύλληψή του όσο και από τον τακτικό ανακριτή για τη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Πάρο και τον φόνο του 53χρονου αυτοκινητιστή Δημήτρη Μίχα. Η παράταση δόθηκε προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.
Τα ευρήματα στη γιάφκα της Λαμίας
Μετά την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι επί της οδού Τυμφρηστού 21, στη συνοικία Αγίου Λουκά Λαμίας, βρέθηκαν τα εξής: ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένας φορητός υπολογιστής (laptop), ένα πολυμηχάνημα (εκτυπωτής και skanner), ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης, δύο κουτιά με διαφάνειες πλαστικοποίησης, ένα κινητό τηλέφωνο, πολλά βιβλία και το ποδήλατο με το οποίο βιντεοσκοπούσε την Εθνική Τράπεζα Λαμίας, όπου απέτρεψαν την επίθεση.
Όλα έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι που να συνδεθεί τον
Keywords
Τυχαία Θέματα