ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ...

Ήπιους προβληματισμούς εκφράζει η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της για την Συνταγματικότητα των διατάξεων... που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο...

Ειδικότερα:
- Αμφισβητεί την νομιμότητα της ποινικής ασυλίας στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ για τις συμβάσεις παραχώρησης δημόσιας περιουσίας.
- Ζητά να υπάρξει «ειδική αιτιολόγηση» από την οποία να προκύπτει σαφώς ότι με τις ρυθμίσεις για τα φαρμακεία «εξασφαλίζεται η ορθολογική και
ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων σε ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο άμεσος και µε ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμός του συνόλου του πληθυσμού µε τα αναγκαία φάρμακα».
- Συνιστούν επέμβαση του νομοθέτη σε υφιστάμενες συμβατικές σχέσεις, η οποία θα ελεγχθεί εάν συνάδει προς την αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων, αναφορικά με τη μείωση των τιμών αποζημίωσης των ΑΠΕ και των φωτοβολταϊκών.
- Για τις μειώσεις στο επίδομα προϋπηρεσίας για υπαλλήλους άνω των 25 ετών που είναι μακροχρόνια άνεργοι, σημειώνεται προβληματισμός ως προς το κατά πόσον η προς ψήφιση ρύθμιση είναι σύμφωνη με τη συνταγματική αρχή της ισότητας, στον βαθμό που η μείωση ως διακριτική μεταχείριση δεν περιορίζεται στο αναγκαίο, προκειμένου να αποτελέσει επαρκές κίνητρο για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργου μέτρο, αλλά εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της εργασιακής του σχέσης.
- Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εγείρεται προβληματισμός από την προτεινόμενη δυνατότητα του ΤΧΣ να διαθέτει το σύνολο ή μέρος των μετοχών πιστωτικού ιδρύματος που κατέχει σε τιμές χαμηλότερες της τιμής κτήσης τους ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας τους, καθώς και του αμιγώς ιδιωτικού χαρακτήρα του.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα