12 δωρεάν γραμματοσειρές για να κατεβάσεις -ανάμεσά τους και 2 ελληνικές!

14:33 30/3/2014 - Πηγή: iPop

Είδαμε τις 100 καλύτερες δωρεάν γραμματοσειρές του κόσμου και καταλήξαμε, με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, σε 12 που ταιριάζουν στην αισθητική μας. Το καλό είναι πως όλες τους είναι διαθέσιμες για να τις κατεβάσετε… Και μπορείτε να τις εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και να τις χρησιμοποιείτε ελεύθερα, ειδικά αν δεν τις χρειάζεστε για εμπορική χρήση (διαφήμιση, λογότυπο καταστήματος κλπ).

Ακόμα πιο ευχάριστο είναι πως ανάμεσά τους βρίσκονται και 2 ελληνικές: τις σχεδίασε ο Πέτρος Βασιάδης, ο οποίος έκδίδει από το 2011 το ψηφιακό περιοδικό Neu Tymes (neutymes.com) ενώ παράλληλα δημοσιεύει

στο blog του ποικίλες μορφής έμπνευσης.

Για τις γραμματοσειρές που δημιούργησε αναφέρει «Οι συγκεκριμένες γραμματοσειρές είναι και οι δυο Sans-Serif ενώ πέρα από ελληνικά και λατινικά γράφουν και ανατολικο-ευρωπαϊκά. Η Actual έχει τρία βάρη (Thin, Extra Light, Book) και κύριο χαρακτηριστικό των χαρακτήρων είναι ο έξυπνος δημιουργικός σχεδιασμός που αναφέρεται σε σοφιστικέ τύπους γραφής. Η Gearus πέρα από Sans-Serif, έχει Serif και Condensed τύπους σε 5 βάρη (Thin, Light, Book,Bold, Heavy) ενώ κύριο γνώρισμα είναι το δυναμικό και στιβαρό ύφος τους σε κάπως πιο expanded διαστήματα».

Actual
Gearus
Gafata std
Gayatri Sans Serif

Tesla Font

Look Up

Hapna Mono
Klinic Slab
Flagship Slab Rounded
Sedan
Chawp
Chomp!

Την αρχική λίστα δημοσίευσε το awwwards.com και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

The post 12 δωρεάν γραμματοσειρές για να κατεβάσεις -ανάμεσά τους και 2 ελληνικές! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Αναζητήσεις
ελληνικές γραμματοσειρές δωρεάν
Τυχαία Θέματα