ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ Η ΓΑΖΑ...

Σε εμπόλεμη ζώνη έχει μετατραπεί και πάλι η Λωρίδα της Γάζας καθώς οι εκρήξεις συνεχίζουν να τη συγκλονίζουν λίγες ώρες αφότου οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν...
στο Τελ Αβίβ...

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης άλλα έξι άτομα σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Γάζα, κατά τη δεύτερη ημέρα των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον θέσεων των παλαιστινίων μαχητών.

Παράλληλα, νεκρό είναι κορυφαίο στέλεχος της παλαιστινιακής
μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ο Χαφέζ Χαμάντ που σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μαζί με την οικογένειά του, μετά από επίθεση ισραηλινών αεροσκαφών στο σπίτι του.

Τον θάνατο του Χαμάντ επιβεβαίωσαν νοσοκομειακές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας αναφέροντας επίσης ότι νεκρά είναι και άλλα πέντε μέλη της οικογένειας του, τα δύο αδέλφια του και οι γονείς του. Νεκρή επίσης είναι και μια αγνώστων στοιχείων γυναίκα το σπίτι της οποίας επίσης χτυπήθηκε από τα πυρά των ισραηλινών αεροσκαφών.

Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξήθηκε σε 23 από τη στιγμή που το Ισραήλ εξαπέλυσε το νέο κύμα επιθέσεών του. Μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερις ένοπλοι της Χαμάς, ένας ανώτερος ηγέτης της Ισλαμικής Τζιχάντ και 17 άμαχοι. Ανάμεσα στους αμάχους και επτά παιδιά.

Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, στην Ιερουσαλήμ οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν περίπου στις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Έπειτα τουλάχιστον 4 λάμψεις έσκισαν τον ουρανό νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ τη στιγμή που σημειώνονταν οι εκρήξεις. Σειρήνες ήχησαν επίσης βόρεια του Τελ Αβίβ.

Η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ, του Τελ Αβίβ και της Χάιφα στα βόρεια, πιο μακριά από κάθε άλλη φορά που έχουν εκτοξευθεί ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Για πρώτη φορά, οι Ταξιαρχίες Κάσαμ έπληξαν την Χάιφα με μια ρουκέτα R160, την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ με 4 ρουκέτες Μ75 και το Τελ Αβίβ με 4 ρουκέτες Μ75», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες σε μια ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν έλαβε αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες από την ομοβροντία ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς εναντίον πόλεων όπως το κεντρικό Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ, όπως επίσης και η Χάιφα.

«Δεν έχουμε λάβει αναφορές για θύματα από καμία από τις περιοχές που έπληξαν οι ρουκέτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ο υποστράτηγος Μοτί Αλμόζ στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10.
Keywords
Τυχαία Θέματα