Δριμύ ψύχος σαρώνει τη χώρα!

Τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αυτή την εβδομάδα. Οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι την Αθήνα, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές της χώρας να «κολλάει» κάτω από το μηδέν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν σήμερα τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά...

Λόγω των θυελλωδών
ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλα.

Επίσης ακυρώθηκε το δρομολόγιο των 8.30 το πρωί από Ραφήνα προς Μαρμάρι, ενώ «δεμένο» θα παραμείνει στον Πειραιά το «δελφίνι» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 9 το πρωί για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Το σκηνικό του καιρού επιδεινώνεται με πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να βρίσκεται κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές.

Στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, όπου κατά τόπους θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Δριμύ ψύχος επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επικράτησαν συνθήκες παγετού.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί, ο υδράργυρος έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ αρνητικές ήταν οι θερμοκρασίες σ' όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στις Σέρρες (-5 βαθμοί Κελσίου).

Στη Δυτική Μακεδονία, σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Εν τω μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νόμο Ευρυτανίας. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται κατά διαστήματα σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα, αλλά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς τα μηχανήματα εκχιονισμού διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ενδεικτικά, στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, ενώ στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση, συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Παρόμοια η εικόνα στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φωκίδας στην περιοχή του Λιδωρικίου.

Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ στην περιοχή του Μαρτίνου στο 121 χλμ η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή και ρίχνει χιονόνερο, χωρίς όμως να σημειώνονται προβλήματα.

Φλώρινα - Καστοριά

Σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας κα
Keywords
Τυχαία Θέματα