ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013…



Δυστυχώς ο προϋπολογισμός που έχουμε στα χέρια μας, αντικατοπτρίζει μία πολύ σκληρή αλήθεια, την οποία και συνοψίζω σε τρεις λέξεις " λεφτά δεν υπάρχουν ". Και δυστυχώς, δεν υπάρχει και κανένας εύκολος δρόμος για να για να βρεθούν χρήματα και να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πλέον, ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός, είναι δύσκολος και οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ότι ο δρόμος έχει παρά πολλές και μεγάλες θυσίες...

Σε αυτόν όμως τον δρόμο, ο προϋπολογισμός
του 2013 αποτελεί ένα όχημα για την επίτευξη δημοσιονομικής αξιοπιστίας και ταυτόχρονα αποδεικνύει ξεκάθαρα, ότι υπάρχει από τη χώρα μας μια δέσμευση για τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Είναι ένας προϋπολογισμός, επιβίωσης. Ένας προϋπολογισμός σταθεροποίησης. Ένας προϋπολογισμός πάλης για την έξοδο από την κρίση. Και είναι το τίμημα που θα πληρώσει στη χώρα μας, για να συνεχίσουμε να ανακτούμε τη χαμένη μας αξιοπιστία, και για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την δύναμη μας στη δύσκολη πολιτική διαπραγμάτευση που γίνεται αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μας εξασφαλίσει την επιστροφή στην ανάκαμψη, εντός της ευρωζώνης και εντός του κοινού νομίσματος.
Δυστυχώς φέτος πέμπτος χρόνος της ύφεσης στη χώρα εκτιμάται ότι η ύφεση θα είναι στα ίδια επίπεδα του 2011, δηλαδή, θα είναι στο 6,5% από 6,9% που ήταν το 2011. Η ανεργία στη χώρα μας υπολογίζεται στο 23,5%, με τους νέους να βρίσκονται πολύ ψηλά στο 55% και τις γυναίκες στο 28%. Βλέπουμε όλοι μαγαζιά να κλείνουν, συμπολίτες μας να απολύονται και η φτώχεια να διαλύει σιγά σιγά τον κοινωνικό ιστό.
Λύση και πρόταση εξόδου από την κρίση υπάρχει; Εμείς λέμε ναι. Σε αυτήν την κυβέρνηση, την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά που επάνω της έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο ελληνικός λαός πιστεύουμε πως υπάρχει λύση. Ξέρετε γιατί; Όχι γιατί έχει κάποιο μαγικό ραβδί, αλλά επειδή είπε αλήθεια και δεν υποσχέθηκε.
Σήμερα, η Κυβέρνηση δεν αγωνίζεται για να μην χάσουν τα προνόμια τους κάποιοι βολεμένοι. Αγωνίζεται, πρωτίστως, να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη και μέσα την Ευρώπη. Δεύτερον, επαναδιαπραγματεύεται τους όρους της δανειακής σύμβασης και την επιμήκυνση. Τρίτον, δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Δεν υπάρχει για μας κανένα περιθώριο για παλινωδίες και πισωγυρίσματα. Εμείς τολμούμε και προχωρούμε μπροστά. Τολμούμε και παίρνουμε μέτρα για να σώσουμε την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι και θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση. Εάν αποτύχει όμως η κυβέρνηση, αλλοίμονο, θα αποτύχει η χώρα. Και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό θέλει.
Κανείς όμως δεν πρόκειται να γλιτώσει από μία πιθανή κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Ούτε οι πολιτικοί, αλλά ούτε και οι πολίτες. Η πολιτική σταθερότητα και η επιτυχία της κυβέρνησης αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης. Όταν κάποιος έχει διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής δεν έχει νόημα να αλλάξει πορεία ή να γυρίσει πίσω. Τώρα πρέπει να κάνουμε και το τελευταίο βήμα. Θα πρέπει με δικαιοσύνη και αποτ
Keywords
Τυχαία Θέματα