Δικαίωση Βερνίκου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την από 26 Φεβρουαρίου 2013 απόφασή του, ακύρωσε την υπ’ αριθμ. 6/532/9-12-2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο στον Γιώργο Βερνίκο για την πληροφόρηση που είχε δοθεί τότε σχετικά με τη μεταβολή του αντικειμένου δραστηριότητας της εισηγμένης εταιρείας «ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΟΤΤΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.»...

«Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που ακυρώνει
την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δικαιώνει απόλυτα τον Γ. Βερνίκο, έστω και καθυστερημένα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουνίου του 2012, ο κ. Βερνίκος είχε υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας, μετά τις αντιδράσεις για τη συμμετοχή του σε υπεράκτια εταιρεία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Βερνίκος είχε μιλήσει στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, για την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κακώς μου επεβλήθη το πρόστιμο».
Keywords
Τυχαία Θέματα