Δικαίωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φιλοσοφικής


Μετά από μία περίοδο έντονης διαβούλευσης και γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας έλαβε την τελική του μορφή. Ο Φοιτητικός Σύλλογος της σχολής κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, με πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φιλοσοφικής, πραγματοποίησε μία σειρά από παρεμβάσεις οι οποίες αφορούσαν τις επιχειρούμενες αλλαγές... Η ανακοίνωση
των τμημάτων που θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο δικαιώνει σε απόλυτο βαθμό τις διεκδικήσεις μας.

Τμήματα Ξένων Γλωσσών και ΦιλολογιώνΤο αρχικό Σχέδιο «Αθηνά» προέβλεπε συγχώνευση των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, σε μία νέα Σχολή Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών. Οι πέντε κατευθύνσεις και η συσσώρευση φοιτητών σε ένα υδροκέφαλο τμήμα, υπό μορφή σχολής με ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα δημιουργούσε ανεπίλυτα προβλήματα.
ΦΠΨ-Πρόγραμμα ΨυχολογίαςΤο αρχικό σχέδιο «Αθηνά» προέβλεπε απορρόφηση του Προγράμματος Ψυχολογίας από το ΦΠΨ. Η κίνηση αυτή ουσιαστικά υποβάθμιζε το Πρόγραμμα Ψυχολογίας αφαιρώντας του τα επαγγελματικά δικαιώματα. Η δημιουργία ξεχωριστού Τμήματος Ψυχολογίας αποκαθιστά την αστοχία του αρχικού σχεδίου κατοχυρώνοντας επαγγελματικά δικαιώματα για τους φοιτητές του τμήματος. Όπως αναφέρουν οι νεολαίοι της Φιλοσοφικής στην ανακοίνωσή τους: "Με την ανακοίνωση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φιλοσοφικής αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τη στάση που τηρήσαμε όλο αυτό το διάστημα. Επιλέγοντας την εποικοδομητική κριτική, την παράθεση αντιπροτάσεων και την εν γένει γόνιμη αντίδραση η τελική απόφαση του Υπουργείου μας δικαιώνει. Συνεχίζουμε, ως πρώτη δύναμη για 26 χρόνια στη Φιλοσοφική, να είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο."
parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα