Δεκαέξι νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο υποδημάτων στην Κίνα

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εργοστάσιο υποδημάτων στην Ανατολική Κίνα, τη στιγμή που το δυστύχημα αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους στην Κίνα....

Η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο υποδημάτων στην Ανατολική Κίνα υπήρξε η αιτία ώστε δεκαέξι άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Τα επίσημα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση κάνοντας λόγο παράλληλα για τις κακές συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν για τους εργαζόμενους
στη χώρα.
Από το εργοστάσιο έγινε εφικτό να απομακρυνθούν είκοσι άτομα την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται στην πόλη Ταϊζχού, στην επαρχία Ζετζιάνγκ, αναφέρει σε ιστολόγιο το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Η πυρκαγιά, που ακόμα δεν έχει διευκρινισθεί από τι προκλήθηκε, ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και σύντομα εξαπλώθηκε σε μια επιφάνεια έκτασης 800 μέτρων του εργοστασίου.
Τα βιομηχανικά δυστυχήματα είναι ένα συχνό φαινόμενο στη χώρα. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο 120 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο πουλερικών σε βορειοααντολική επαρχία της Κίνας. Τότε χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές επειδή το εργοστάσιο δεν διέθεται έξοδο κινδύνου, όπως όφειλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα