«Δε νομίζω ότι θα παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να προκαλέσουν εκλογές»

Την άποψη ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα παραιτηθούν για να προκαλέσουν εκλογές εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας....

Σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM, ερωτηθείς για την περίπτωση που προκληθούν εκλογές
«αν δημιουργούνται προϋποθέσεις για να υπάρξει πιο ενιαία έκφραση του αντιφασιστικού μετώπου», είπε ότι υπήρξε βούτυρο στο ψωμί της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, οι στάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για το μεταναστευτικό, η ανοχή τους σε σειρά καταστάσεων, η γενική καταδίκη εκ μέρους τους ως «βίας» των απεργιακών εργατικών κινητοποιήσεων, προσθέτοντας ότι εξίσου βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής ήταν η αφηρημένη αντιμνημονιακή ρητορική και πολιτική, όπως και τα καλέσματα σε «αντιμνημονιακά μέτωπα» που συγκάλυψαν, τελικά από τους εργαζόμενους και την νεολαία τον φασιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και της έδωσαν την δυνατότητα να εμφανιστεί ως αντιμνημονιακή δύναμη.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε τραγικά να ενεργοποιήσει το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων της Χρυσής Αυγής, ενώ ερωτηθείς αν «υπάρχει ταύτιση θυλάκων εντός της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή» είπε «δεν ξέρω αν υπήρχαν στη ΝΔ, δεν έχω τέτοια στοιχεία, ούτε φαίνεται από πουθενά αυτό το πράγμα».

Ωστόσο, πρόσθεσε όπως αποδεικνύεται και από στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας υπάρχουν «θύλακες ή καλύτερα τμήματα – δεν θα έλεγα θύλακες» του κρατικού μηχανισμού (που έχουν σχέσεις) «και βεβαίως απ» αυτή την άποψη, ε, που να ψάξεις αλλού ευθύνες; Στα κόμματα που κυβερνούν και που κυβέρνησαν ως σήμερα».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε εκτός από ανιστόρητη και απαράδεκτη την «θεωρία των δύο άκρων» καλώντας τον ελληνικό λαό να την απορρίψει και τονίζοντας ότι στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για την νομιμοποίηση στην λαϊκή συνείδηση φασιστικών, ναζιστικών εκτρωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή.
Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα δημιουργίας αντιφασιστικού μετώπου και αν ναι ποιες δυνάμεις περιλαμβάνει, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το ζήτημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με το μπορεί να γίνει αντιφασιστικό μέτωπο ή πως θα γίνει, χωρίς ταυτόχρονα να εκτιμηθεί σωστά τι φαινόμενο είναι ο φασισμός.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «δεν πρέπει να χωρίζουμε τους εργαζόμενους σε αριστερούς-δεξιούς-κεντρώους και επισήμανε ότι «ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει κοινούς στόχους, άρα λαϊκή συμμαχία και πάλη γιατί έχει κοινά συμφέροντα. Εκεί μπορούν να ενωθούν οι δυνάμεις στη βάση. Αλλά στη βάση των ταξικών συμφερόντων τους και με βάση τέτοιο διαχωρισμό, ταξικό», ενώ σε συνέχεια της ερώτησης απάντησε ότι αυτό είναι και πολιτική συμμαχία, γιατί το κίνημα έχει πολιτικούς στόχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα