ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΤΡΟΪΚΑΣ…

ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΣΜΑ
Για κάθε λύση που προτείνει το οικονομικό επιτελείο, η Τρόικα φαίνεται ότι έχει να παρουσιάσει ένα νέο πρόβλημα. Ως εκ τούτου αγεφύρωτες παραμένουν ακόμη οι διαφορές και μετά τη νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών...

που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τρόικα
φέρεται να ζητά τώρα μέτρα 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα κάποιων από τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, καθώς και να ζητά αντικατάσταση κάποιων άλλων. Ενδεικτικό ότι κλήθηκε εκτάκτως στη σύσκεψη και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, καθώς και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται καταρχάς να αμφισβητούν ότι τα μέτρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής θα καταφέρουν να αποφέρουν εξασφαλίσουν έσοδα, έως 600 εκατ. ευρώ, όπως διατείνεται το υπουργείο Εργασίας. Γι΄αυτό άλλωστε κλήθηκε και ο υπουργός Εργασίας στη σύσκεψη, προκειμένου να αποδείξει ότι το σχέδιο και οι προβλέψεις του είναι ρεαλιστικές.
Αμφιβολίες εκφράζουν και για την επίτευξη των στόχων σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν μέχρι σήμερα στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στην υλοποίηση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων αυξάνουν την καχυποψία των τροϊκανών ως προς την απόδοση των σχετικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση.

fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα