"Χαμός" στη Βουλή για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Με αφορμή τα όσα έγιναν στο ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ηρακλή για την 41η αγωνιστικής της Football League, ξέσπασε κόντρα μεταξύ του Γιάννη Ιωαννίδη και της Μαρίας Γιαταγάνα, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων....
Ο Ηρακλής είχε εκδώσει ανακοίνωση μετά το ματς και κατήγγειλε ότι υπήρχε απαγόρευση ακόμη και κυκλοφορίας στην Εθνική οδό και έτσι η Μαρία Γιαταγάνα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τις συνθήκες απαγόρευσης της ελεύθερης μετακίνησης οπαδών κατά τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Γιαταγάνα κατήγγειλε ότι οι περιορισμοί δεν αφορούσαν μόνο οπαδούς, αλλά και γενικότερα Έλληνες πολίτες που ήθελαν εκείνη την ημέρα να μεταβούν στην πόλη του Βόλου.

«Η πολιτεία έχει υποχρέωση να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο προληπτικό ή κατασταλτικό για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που ταλανίζουν τον αθλητισμό», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης και κατέθεσε τις εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων, μεταξύ των οποίων και της Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας.

Για την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών των δύο ομάδων ενεργοποιήθηκε ο ν. 4049/2012, ο οποίος προβλέπει ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργού και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζεται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών στην έδρα της αντίπαλης ομάδας. Τη στιγμή, ωστόσο, που ο κ. Ιωαννίδης επέκρινε το ύφος των καταγγελιών της κ. Γιαταγάνα, σύμφωνα με την οποία «με μια αστυνομική διάταξη, με ένα τίποτε, παραβιάστηκε το συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης κίνησης», η βουλευτής αντέδρασε και με αιχμηρό ύφος αντέτεινε στον υφυπουργό: «Δεν αισχύνεστε να μου κάνετε υποδείξεις να διαβάσω καλύτερα τους νόμους και το νόμο περί αθλητισμού. Εσείς που έχετε καταλύσει το Σύνταγμα με τις προληπτικές επιστρατεύσεις».

Ο υφυπουργός επέμεινε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός για την παραβίαση του Συντάγματος και ότι δύνανται να τίθενται περιορισμοί, υπό τις προϋποθέσεις που θέτουν οι νόμοι για να προστατευθούν υπέρτερα αγαθά και συνταγματικά δικαιώματα. Τέλος, προέτρεψε την βουλευτή να απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι αστυνομικοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα