Αξιοποίηση ακινήτων που κατέχουν τα Ταμεία



Στην καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων προχωρά το υπουργείο Εργασίας, με στόχο τον περιορισμό των δαπανών. Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων συστεγάσεις φορέων, μεταφορά υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια και γενικά περιορισμό των χρημάτων που δαπανώνται για ενοίκια...

Χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έστειλε επείγουσα εγκύκλιο στους διοικητές των ταμείων, με την οποία τους καλεί να επισπεύσουν τους διαδικασίες για την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας. Τα στοιχεία θα παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική
πλατφόρμα «Εστία» και μεταξύ άλλων θα υπάρχει αναλυτική περιγραφή του ακινήτου, του τρόπου αξιοποίησής του, της αντικειμενικής του αξίας κ.ά.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως τα ασφαλιστικά ταμεία δαπανούν 24 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε ενοίκια, ενώ μια σειρά ιδιόκτητων κτισμάτων παραμένουν ερμητικά κλειστά. Ενδεικτικά αναφέρεται πως συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία νοικιάζουν σε όλη τη χώρα 834 ακίνητα για τη στέγαση των υπηρεσιών τους.

Στόχος του υπουργού Εργασίας είναι να μειωθούν κατά 30% οι δαπάνες από ενοίκια και γενικά λειτουργικά έξοδα των ασφαλιστικών φορέων. Εκτιμάται πως μπορεί να εξοικονομηθούν 2.7 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία το 1.5 εκατομμύριο θα προέλθει από τον περιορισμό των ενοικίων που καταβάλλονται για κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα