Αποκάλυψη - σοκ για το μακελειό στου Ρέντη

Αποκάλυψη-σοκ στη δίκη για τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έχασαν τη ζωή τους στη φονική ενέδρα στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο 23χρονος Γιώργος Εμερζίδης, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο της προσωρινής του κράτησης προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, είχε συλληφθεί δύο μήνες πριν από το αιματηρό περιστατικό και είχε αφεθεί και τότε ελεύθερος με διάταξη ανακριτή!...

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει
από το περιεχόμενο του κλητήριου θεσπίσματος που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» και από όσα κατέθεσε μάρτυρας-κλειδί στη δίκη, ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με δεκατέσσερα άτομα για τη διπλή δολοφονία, είχε συλληφθεί στις 6 Ιανουαρίου του 2011, δηλαδή δύο μήνες πριν από τη φονική ενέδρα στου Ρέντη. Φέρεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 εισέβαλε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Αλιμο και με την απειλή όπλου αφαίρεσε 800 ευρώ από τους υπαλλήλους, ενώ τρεις μέρες νωρίτερα από κοινού με άγνωστο συνεργό κατηγορείται ότι είχε κλέψει από την περιοχή των Αχαρνών Αττικής και ένα αυτοκίνητο μάρκας Lada.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 23χρονου και του πέρασαν χειροπέδες. Ομως πέντε μέρες μετά τη σύλληψή του αφέθηκε ελεύθερος με διάταξη ανακριτή, ο οποίος ζήτησε να γίνει αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, που έχει προσδιοριστεί να γίνει σε δύο χρόνια από τώρα, τον Μάρτιο του 2015.

Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ότι η αποφυλάκιση του 23χρονου που έγινε από το… παράθυρο του Κορυδαλλού πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δεν ήταν η πρώτη. Είχε προηγηθεί η απελευθέρωση του Εμερζίδη για τις ληστείες, η οποία, αν και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβώς «καρμπόν» με την τελευταία, καθώς έγινε με όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, εγείρει μια σειρά ηθικά ερωτήματα. Οπως, για παράδειγμα, αν θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι κατηγορούμενοι για τόσο σοβαρές εγκληματικές πράξεις, όταν υπάρχει ο κίνδυνος να επαναλάβουν τις ίδιες ή ακόμη και χειρότερες στο μέλλον.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αιματηρό περιστατικό είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2011, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης έπεσαν νεκροί από καταιγισμό πυρών που δέχτηκαν από αδίστακτους κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος του Ρέντη. Οι αστυνομικοί με δύο μοτοσικλέτες καταδίωκαν κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, Ι.Χ. με τρεις επιβάτες που ήταν ύποπτοι για ληστεία στο Μενίδι. Το αυτοκίνητο εισήλθε σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, σταμάτησε απότομα και κάποιοι από τους επιβάτες κατέβηκαν και γάζωσαν τους αστυνομικούς. Ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης μεταφέρθηκε χτυπημένος από σφαίρα στο κεφάλι στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ τη ζωή του έχασε και ο 22χρονος Γεώργιος Σκυλογιάννης με ανάλογο τραύμα.

Γιατί δεν έγινε δεκτό το κλητήριο θέσπισμα
Μετά την εξέλιξη αυτή ο Γιώργος Πατρινός από την πλευρά της υπεράσπισης του 23χρονου κατηγορουμένου τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν θα είχε αντίρρηση να γίνει δεκτό το κλητήριο θέσπισμα που αφορά τη ληστεία και την κλοπή αυτοκινήτου, το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο ο Γιώργος Καρατζογιάννης, νομικός συμπαραστάτης της οικογένειας του άτυχου θύματος Γιάννη Ευαγγελινέλη. Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τον Γιώργο Πατρινό, θα έπρεπε να γίνει παράλληλη εκδίκαση των δύο υποθέσεων. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν αναγνωρίστηκε ως ο δράστης των παραπάνω πράξεων.
Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό και δεν συμπεριέλαβε το έγγραφο στα αναγνωστέα. Τα πρόσθετα αυτά στοιχεία ωστόσο έχουν προκαλέσει αναστάτωση και τριγμούς στη δίκη που μέχρι σήμερα έχει σημαδευτεί από πολλές ανατροπές.

Σημειωτέον ότι από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε κριθεί αθώος για τη ληστεία στο Μενίδι που είχε προηγηθεί της συμπλοκής, έχει αρνηθεί πλειστάκις τις κατηγορίες για συμμετοχή του στην αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη, που άφησε πίσω δύο θύματα. Βασικό σημείο της υπερασπιστικής γραμμής του μάλιστα είναι η επίμονη άρνησή του για οποιαδήποτε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του, τους οποίους υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει.
Τον τελευταίο αυτόν ισχυρισμό βέβαια κατέρριψε η κατάθεση ενός αστυνομικού του Τ.Α. Αχαρνών, που επίσης έφερε ανατροπές στη δίκη. Καταθέτοντας ως μάρτυρας, ο συγκεκριμένος αστυνομικός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι το αυτοκίνητο του 23χρονου είχε εντοπιστεί πολλές φορές παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του βασικού κατηγορουμένου Γιάννη Σαββίδη.

espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα