Αποχή από τις ευρωεκλογές αποφάσισε η Γαύδος…

Να απέχουν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής αποφάσισαν οι κάτοικοι της Γαύδου έπειτα από ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού διαμαρτύρονται για την αδράνεια και απάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα. Η απόφαση της αποχής είχε ληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο και επικαιροποιήθηκε χθες έπειτα από ενημέρωση των κατοίκων για τις εξελίξεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος μετά την απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια κάποιων ευρωβουλευτών και βουλευτών
που τάχθηκαν στον αγώνα ενάντια στα χημικά στη Μεσόγειο, μας θλίβει όμως το γεγονός ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές που ασχολήθηκαν και δεν υπέκρυψαν το θέμα ήταν λιγότεροι από τα δάχτυλα μιας παλάμης. Τέρμα πια στην αδιαφορία, την ανοησία και την αλαζονεία τους. Τέρμα πια στα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς που νομίζουν ότι η ψήφος μας τούς δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν εις βάρος του λαού και προς όφελος των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Τα χημικά του πολέμου ας τα χωνέψουν αυτοί που τα πούλησαν και αυτοί που τα αγόρασαν».
Υπενθυμίζεται πως στο εκλογικό τμήμα του νησιού την Κυριακή θα υπάρχουν δύο κάλπες, μία για τις επαναληπτικές εκλογές και μία για τις ευρωεκλογές, καθώς στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εξελέγη δήμαρχος η Ευαγγελία Καλλίνικου.
Keywords
Τυχαία Θέματα