Προβαδισμα συριζα σε ακομα μια δημοσκοπηση...

21:16 23/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται σε ακόμα μία δημοσκόπηση δύο εικοσιτετράωρα πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής...
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει
ποσοστό 24,6% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 21%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,7% και στην τέταρτη «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη συγκεντρώνοντας 6%. Ακολουθούν η ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Σε πτωτική πορεία η ΔΗΜΑΡ καθώς συγκεντρώνει μόλις 2,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9%.

Το βαρόμετρο της Marc καταγράφει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 41,6%, έναντι την Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει ποσοστό 38,3%. Στο 20,1% όσοι απάντησαν «Δεν ξέρω-Δεν απαντώ».

Παράλληλα, κατά την ίδια δημοσκόπηση και αναφορικά με τον ενδιαφέρον των πολιτών για την πολιτική επικαιρότητα ενόψει των ευρωεκλογών, το 55,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ και το 44,4% ότι δεν ενδιαφέρεται ή ότι έχει ελάχιστο ενδιαφέρον για το εν λόγω ζήτημα. Το 31,4% απάντησε ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον, το 24,9 ελάχιστο και το 19,5 κανένα.

Στο ερώτημα για την επιθυμία πρόωρων εκλογών το 58,1% απάντησε ότι θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 35,1% τάχθηκε υπέρ της άμεσης διεξαγωγής τους.

Σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή την επιστροφή στην δραχμή, το 79,4% τάχθηκε υπέρ του ευρώ και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, σε αντίθεση με το 13,2% που θέλει επιστροφή στη δραχμή.

Τέλος, το 44% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το 2014 η οικονομία της χώρας θα χειροτερεύσει, ενώ το 27,3% θεωρεί ότι θα παρουσιάσει ελαφρά βελτίωση. Στην σταθεροποίησή της πιστεύει το 24,7%, ενώ ένα 4% απάντησε «Δεν ξέρω-Δεν απαντώ».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα