Αντιδρούν στα σχέδια της ΔΕΗ για ειδικές επιτροπές

Σφοδρότατη σύγκρουση ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, προκαλεί η ανακοίνωση της επιχείρησης περί συστάσεως ειδικών επιτροπών που θα εξετάζουν ποιά νοικοκυριά έχουν πρόβλημα για να τους χορηγούνται περισσότερες δόσεις ή άλλες διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος...

Ο Αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
κ. Κώστας Κουτσοδήμος, αφού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός, δεν αντιστάθηκε όταν έπρεπε, έτσι ώστε να μην μετατραπεί η επιχείρηση σε έναν σφοδρό φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τώρα προσπαθεί να τον μετατρέψει σε οργανισμό πρόνοιας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από 450.000 που ήταν το 2011, τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ξεπληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν αυξηθεί σε περίπου 700.000 μέσα στο 2012.
Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν γίνει ασήκωτο βάρος για πολλά νοικοκυριά καθώς περιέχουν και το "χαράτσι" για τα ακίνητα. Έτσι, οι προσφυγές για διακανονισμό αυξάνονται καθημερινά με τρομακτικούς ρυθμούς δεδομένου ότι έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω ανεργίας και κρίσης η φοροδοτική ικανότητα του μέσου νοικοκυριού.
Keywords
Τυχαία Θέματα