ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 3Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ...

Ανοίγει τις πύλες της η 3η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» αύριο Παρασκευή 1 Μαΐου στο στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσουν ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο...

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για την έκθεση στην οποία, η "καρδιά'' της Κρήτης θα χτυπά δυνατά, με στόχο να ενδιαφερθούν
πολίτες και επιχειρήσεις, για να πληροφορηθούν νέα και ευκαιρίες συνεργασιών από τους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας που αναπτύσσονται στη Μεγαλόνησο. Δηλαδή μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες υπηρεσιών, αλλά και εταιρείες που ασχολούνται με τη βιομηχανική παραγωγή.

Στους χώρους του ΣΕΦ θα βρεθούν και οι δήμοι από το νομό Ρεθύμνου μαζί με άλλους δήμους της μεγαλονήσου, ώστε να παρουσιάσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους, επιβοηθούμενοι τόσο από τα αρμόδια υπουργεία όσο και από φορείς και επιμελητήρια της Κρήτης.

Πλήθος ρεθεμνιώτικων αγνών προϊόντων, σε πλήρη αρμονία με την παρουσίαση μουσικών, χορευτικών, πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων, που θα αναδείξουν την κουλτούρα της Κρήτης, θα αναπτυχθούν στα περίπτερα και για τέσσερις ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα γευσιγνωσίας, ανταλλαγής απόψεων, αλλά και εμπορικών συμφωνιών.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά της κρητικής κουζίνας, αλλά και να αποκτήσουν πρωτόλειες γνώσεις για την καλλιέργεια βοτάνων και προϊόντων της κρητικής γης.

Στην έκθεση θα συμμετάσχει και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο για την Απασχόληση Δήμου Ρεθύμνης», στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Δικτύωση» του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση, ώστε να υπάρξει ενημέρωση του κοινού σχετικά με το σύνολο των Δράσεων που έχουν υλοποιηθεί καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Κυρίαρχος στόχος, όμως, είναι η παραχώρηση ευκαιριών σε ανέργους και επιχειρήσεις, μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της προώθησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αιχμής κοινωνικής οικονομίας, καθώς και η δημιουργία επαφών, η δικτύωση με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις και επαγγελματικούς φορείς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών και προβληματισμών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο το απόγευμα στις 19.00.
Keywords
Τυχαία Θέματα