Αναβάλλεται η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο

Ουκρανικό δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης φοροδιαφυγής και διαφθοράς κατά της πρώην πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο, για τις 10 Ιουλίου, τοποθετώντας την πολύκροτη δίκη μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που συνδιοργανώνεται από την Ουκρανία και την Πολωνία.....

Η υπόθεση της κ. Τιμοσένκο έχει προκαλέσει επικρίσεις από πολλές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ, ως ένδειξη δυσαρέσκειας, πολλοί αξιωματούχοι κρατών της Γηραιάς Ηπείρου έχουν αποφύγει να μεταβούν στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουν αγώνες του Euro 2012.
Σύμφωνα
με τον δικαστή Κονσταντίν Σαντόβσκι, η αναβολή αποφασίστηκε προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η κατάσταση της υγείας της κ. Τιμοσένκο της επιτρέπει να παραστεί στη δίκη της. Η ίδια η κ. Τιμοσένκο, που έχει θητεύσει δύο φορές ως πρωθυπουργός, έχει δηλώσει πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Χαρκόβου για προβλήματα στην πλάτη.

Οι κανόνες επιτρέπουν στο δικαστήριο να αξιολογήσει την κατάσταση ενός κατηγορούμενου με βάση το ιατρικά αρχεία πάρα μέσω μίας πραγματικής εξέτασης, γεγονός που καταγγέλθηκε από τους δικηγόρους της κ. Τιμοσένκο ως μία «ωμή παραβίαση» των δικαιωμάτων της υπεράσπισης.
Η κ. Τιμοσένκο καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση πρωθυπουργικής εξουσίας το 2009. Η νέα δίκη αφορά υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής μέχρι και τη δεκαετία του 1990.

Πηγή: skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα