«Αιματηρή» διαδήλωση διαμαρτυρίας από ασθενείς νευρολογικών παθήσεων στην Ιταλία

Σε αιματηρή διαδήλωση διαμαρτυρίας προχώρησαν ασθενείς νευρολογικών παθήσεων, οι οποίοι ζητούν από την ιταλική κυβέρνηση να πει το «ναι» σε μία εναλλακτική θεραπεία που πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει....

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δε θέλουμε να πεθάνουμε» και «Η μέθοδος με τα βλαστοκύτταρα δουλεύει», ασθενείς, εκ των οποίων και παιδιά, έκλεισαν κεντρικό δρόμο στην καρδιά της Ρώμης ζητώντας να τους δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν στην πειραματική και αμφιλεγόμενη μέθοδο
Stamina, η οποία περιλαμβάνει τη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων του ίδιου του ασθενούς στον ασθενή.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές δε δίστασαν να βάψουν με το αίμα τους φωτογραφίες του Ιταλού πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, και της υπουργού Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντζίν.
Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να εισβάλουν στην έδρα της ιταλικής Γερουσίας, ενώ μία νεαρή γυναίκα από τους διαδηλωτές έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο.
Όσοι πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, πλαγία μυατροφική σκλήρυνση και άλλες νευροεκφυλιστικές νόσους και δεν είδαν βελτίωση από συμβατικές θεραπείες, επιθυμούν να υποβληθούν στην εναλλακτική θεραπεία του καθηγητή Ντάβιντε Βανόνι.
Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι η μέθοδος του Βανόνι, ο οποίος δεν έχει πτυχίο Ιατρικής, αλλά Φιλοσοφίας, δεν είναι ασφαλής για τους ασθενείς.

Μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες δόθηκε η εντολή να σταματήσει η πειραματική διαδικασία της μεθόδου, καθώς είχε αμφίβολα αποτελέσματα και επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα