Αίγυπτος: Παράνομη η Μουσουλμανική Αδερφότητα

Το Διοικητικό Διακστήριο του Καΐρου απαγόρευσε σήμερα όλες τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας διατάσσοντας ακόμα και την κατάσχεση των κεφαλαίων της σε μια προσπάθεια να εξασθενίσει το ισλαμιστικό κίνημα της ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. ...

«Το δικαστήριο με απόφασή του απαγορεύει όλες τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας καθώς και οτιδήποτε προέρχεται από ενέργειές της», δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής Μοχάμεντ αλ-Σαγιέντ.
Το δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα κεφάλαια της Αδελφότητας και τη διαχείριση δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων
της.
Ο στρατός διεξάγει την πιο σκληρή καταστολή των τελευταίων δεκαετιών σχετικά με την ισλαμική ομάδα, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει ένα εκατομμύριο μέλη. Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν εκατοντάδες υποστηρικτές της.
Η Αδελφότητα κέρδισε τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι πιθανό να πυροδοτήσει νέο κύκλο αιματηρών επιθέσεων και να οδηγήσει όλο και περισσότερους νέους ισλαμιστές να πάρουν τα όπλα και να κινηθούν εναντίον του κράτους και του στρατού.
Υπενθυμίζεται πως το ισλαμιστικό κίνημα που υπάρχει εδώ και 85 χρόνια στην Αίγυπτο, είχε απαγορευθεί άλλη μια φορά το 1954 αλλά τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκε στα μητρώα των μη κυβερνητικών οργανώσεων ως απάντηση σε προσφυγή στη δικαιοσύνη η από αντιπάλους στην οποία αμφισβητούνταν το νομικό της καθεστώς.
Η Αδελφότητα είχε και ένα καταγεγραμμένο κόμμα, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, το οποίο συστάθηκε το 2011 ως «μη θεοκρατική ομάδα» κι έπειτα από την εξέγερση με την οποία οι Αιγύπτιοι ανέτρεψαν στις αρχές του 2011 τον επί τριάντα χρόνια ηγέτη τους Χόσνι Μουμπάρακ.
πηγή: hurriyetdailynews
Keywords
Τυχαία Θέματα