Αίγυπτος: Καταδικάζει η κυβέρνηση την επίθεση σε βάρος του υπ. Εσωτερικών

Να "πλήξει με σιδηρά πυγμή" οποιονδήποτε απειλεί την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου υποσχέθηκε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, λίγες ώρες αφού ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ διέφυγε μιας δολοφονικής επίθεσης στο Κάιρο...

Αυτή η "εγκληματική πράξη", ανακοινώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, "δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία με δύναμη και αποφασιστικότητα και να πλήξει με σιδηρά πυγμή οποιονδήποτε απειλεί την εθνική ασφάλεια. Και αυτό μέχρι την επιστροφή της σταθερότητας"
στη χώρα, στην οποία σημειώνονται βίαια επεισόδια μετά την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό στις 3 Ιουλίου.
Το ανώτερο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων Αμρ Ντάραγκ καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του υπουργού.
"Η βομβιστική επίθεση που φέρεται ότι είχε σήμερα στόχο τον υπουργό Εσωτερικών είναι λυπηρή και η συμμαχία την καταδικάζει έντονα", αναφέρει ο Ντάραγκ σε δήλωση που εξέδωσε για λογαριασμό της ισλαμιστικής "Συμμαχίας Κατά του Πραξικοπήματος", της οποίας ηγούνται οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η οργάνωση του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι.
Στο μεταξύ ένας ανώτερος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε προς την κρατική εφημερίδα "Αλ Αχράμ" πως ο οδηγός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση εναντίον του Ιμπραήμ έχασε τη ζωή του στη διάρκειά της.
Ο Οσάμα αλ Σαγίρ, επικεφαλής της ασφάλειας στο Κάιρο, δήλωσε πως το θωρακισμένο όχημα του υπουργού δέχθηκε επίσης σφοδρά πυρά στη διάρκεια της επίθεσης.
"Ο οδηγός του παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώθηκε και οι ερευνητές βρήκαν τα απομεινάρια από ένα πτώμα τα οποία εξετάζονται", πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα