Αυστραλία: Αυξήθηκε η δημοτικότητα των συντηρητικών…

Ο μήνας του μέλιτος του αυστραλού πρωθυπουργού Τόνι Άμποτ με τους ψηφοφόρους συνεχίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης μετεκλογικής σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης, που διεξήγαγε για λογαριασμό της εφημερίδας The Australian ο οργανισμός Newspoll σε...
ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κυβέρνηση των συντηρητικών κομμάτων του Συνασπισμού αύξησε τη δύναμή της, σε σχέση με τις εκλογές, κατά 1,4%, ενώ η εκλογική δύναμη του Εργατικού Κόμματος μειώθηκε κατά 2,3%.
Πιο συγκεκριμένα, ο Συνασπισμός έλαβε,
σε σταυρούς πρώτης προτίμησης το 47% των ψήφων και το Εργατικό Κόμμα το 31% που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μετά την ανατροπή της Τζούλια Γκίλαρντ από τον Κέβιν Ραντ τον περασμένο Ιούνιο.
Κατά δύο, επίσης, ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή από το 45 στο 47%, αυξήθηκε και το ποσοστό που έλαβε ο Τόνι 'Αμποτ ως προτιμότερος για την πρωθυπουργία, ενώ υπέρ του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν τάχθηκε το 28 τοις εκατό και 25% των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.
Να προσθέσουμε εδώ ότι το ποσοστό που έλαβε ο Τόνι 'Αμποτ είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει από το 2009 που ανέλαβε αρχηγός της αντιπολίτευσης.
Κατά 1,3 τους εκατό αυξήθηκε και η δύναμη των πρασίνων που έλαβαν 10% σε σχέση με 8,7% που είχαν λάβει την ημέρα των εκλογών στις 7 Σεπτεμβρίου.
Μετά την καταμέτρηση και των σταυρών δεύτερης προτίμησης ο Συνασπισμός συγκέντρωσε το 56 τοις εκατό των ψήφων και το Εργατικό Κόμμα το 44%.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΜΠ
Keywords
Τυχαία Θέματα