UNICEF: Εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας

Δεκάδες εκατομμύρια παιδιά στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της UNICEF, σύμφωνα με την οποία, 13 εκατομμύρια είναι τα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία που στερούνται βασικά αγαθά για την ανάπτυξή τους....

Η Ελλάδα βρίσκεται στην ένατη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον δείκτη παιδικής αποστέρησης, με το 17,9% των παιδιών
να ζουν στερημένα από δύο ή περισσότερα βασικά αγαθά.
Επίσης, ένα στα τέσσερα παιδιά, στη χώρα μας, που ζουν σε μονογονεϊκές οικογένειες στερείται βασικά αγαθά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό παιδιών με γονείς χαμηλής μόρφωσης είναι 50,8%. Η Ελλάδα κατέχει και τη θλιβερή πρωτιά στα παιδιά που ζουν σε οικογένειες μεταναστών, με ποσοστό 42,2%.

Αλγεινή εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η μόνη στον κόσμο, στην οποία το ποσοστό παιδικής φτώχειας αυξάνεται αντί να μειώνεται, μετά την εφαρμογή πολιτικής για αντιμετώπιση της φτωχιάς με φοροαπαλλαγές και επιδόματα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία έχουν χαμηλότερα ποσοστά παιδικής αποστέρησης από το Βέλγιο και τη Γερμανία, παρότι έχουν τα ίδια επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης και περίπου το ίδιο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Πηγή: NET/ert.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα