To tweet, η νυν, η πρώην και στη μέση ο Ολάντ!


Διαστάσεις παίρνει η κόντρα της ανύμφευτης «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας και την πρώην συντρόφου του Γάλλου προέδρου με αφορμή το περίφημο μήνυμα - βόμβα που έστειλε μέσω του twitter η Βαλερί Τριερβιλέρ εκφράζοντας την υποστήριξή της στον αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σοσιαλιστή «αντάρτη» Ολιβιέ Φαλορνί για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής....

Το μήνυμα συμπαράστασης εξόργισε, όπως ήταν φυσικό, την «βαρόνη των Σοσιαλιστών», η οποία
όμως, αρχικά, προσπάθησε να το παραβλέψει δηλώνοντας ότι «το μόνο που την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι οι ψηφοφόροι της εκλογικής περιφέρειας Λα Ροσέλ στην οποία κατεβαίνει υποψήφια».

Οταν όμως άκουσε τις δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Μαρκ Ερό και της γενικής γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί που καλούσαν την δημοσιογράφο του Paris Match να καθίσει στ' ... αυγά της και να μην ανακατεύεται στην πολιτική ζωή της χώρας και ενημερώθηκε για την τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει την βαριά ήττα της την Κυριακή, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον θυμό της.

Δηλώνοντας ότι προσεβλήθη βαθύτατα και ότι της αξίζει περισσότερος σεβασμός, η Σεγκολέν έσπασε τη σιωπή της μιλώντας σε ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειας της Λα Ροσέλ. «Κάνω μία απλή έκκληση - σεβασμό στην πολιτική αναμέτρηση και σεβασμό στη μητέρα τα παιδιά της οποίας ακούνε τα όσα λέγονται», δήλωσε η Σεγκολέν, λίγες ώρες μετά την δημοσκόπηση που αποτελεί χαστούκι για το βαρύ πυροβολικό των Σοσιαλιστών.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη μετά την «πρώτη γκάφα» της 47χρονης συντρόφου του Γάλλου προέδρου δείχνουν ότι ο «αντάρτης» των Σοσιαλιστών που κατεβαίνει υποψήφιος εκτός κομματικής γραμμής, Ολιβέ Φαλορνί ετοιμάζεται να κάνει... περίπατο στην εκλογική περιφέρεια της Λα Ροσέλ με διαφορά από τη Σεγκολέν 16 μονάδες. Μια διαφορά που της κόβει τα φτερά για την προεδρία στην Εθνοσυνέλευση, το τρίτο μεγαλύτερο πολιτικό αξίωμα στη χώρα μετά από αυτό του προέδρου και του πρωθυπουργού.
Keywords
Τυχαία Θέματα