O Χρήστος Σορώτος στο τιμόνι της Τράπεζας Κύπρου

Ο Χρήστος Σορώτος, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής της Citibank για Ελλάδα και Κύπρο, αναλαμβάνει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου, η οποία παραμένει εδώ και δύο μήνες «ακέφαλη». Τον κ. Σορώτο επέλεξε ομόφωνα, έπειτα από μακρά συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για νέο εκτελεστικό
διευθυντή του συγκροτήματος....

Στη συνέχεια απεστάλη επιστολή στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, με την οποία ενημερώθηκε για την απόφαση.
Η εισήγηση του Δ.Σ. έτυχε της έγκρισης του κ. Δημητριάδη, ο οποίος ακολούθως θα ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών.
Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού δήλωσε ότι εντός των επόμενων ωρών θα γίνει και επίσημα η ανακοίνωση του ονόματος του νέου εκτελεστικού διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου.
Ο Χρήστος Σορώτος έχει διατελέσει γενικός διευθυντής της EFG Eurobank, υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και γενικός διευθυντής της Citibank για Ελλάδα και Κύπρο. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο μεταξύ, ουσιαστικές αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο διάταγμα που αφορά στους συναλλαγματικούς περιορισμούς και θα εκδοθεί την Παρασκευή.
Καταβάλλεται προσπάθεια να γίνουν δραστικές αλλαγές, ώστε να δοθεί ώθηση στον επιχειρηματικό κόσμο και γενικότερα στο εμπόριο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού.
Πηγή: sigmalive.com
Keywords
Τυχαία Θέματα